7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ateşin Çocukları destek bekliyor

Balıkesir’in Edremit Kaymakamı Şefik Aydın’ın desteğiyle faaliyetlerine başlayan Edremit Romanlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ‘Ateşin Çocukları’ isimli dans topluluğu, ilk sahne şovlarında kendilerini bölge halkına ispatladı ve destek çağrısında bulundu.

Dans topluluğu adına açıklamada bulunan dernek başkanı Tufan Zımba, yüzyıllardır bozulmadan günümüze kadar gelen Roman kültürünü yaşatarak halka duyurma çabası içinde olduklarını ve bölgedeki dar gelirli Romanlara maddi manevi destek için etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dernek çatısı altında, Kaymakam Şefik Aydın’ın çabaları ile kurdukları ‘Ateşin Çocukları’ dans topluluğunun, adını tüm bölgeye duyurma gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, grubun özel tüm etkinliklerde sahne alabileceğini söyleyen başkan Zımba, “Derneğimizin var oluş amacı, Roman kültürünün yaşatılması, yaygınlaştırılması ve dar gelirli ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlarımıza gelir kapıları bulunarak, topluma yararlı insan haline getirilmelerine aracılık etmektir.

Bu çabamıza, Edremit Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gazi İlköğretim Okulu ve daha bir çok kurum ve kuruluş destek olmaktadır. Çalışmalar kapsamında, Roman halkının yaşadığı mahallelerde bulunan okul çağında ve okula gitmeyen onlarca çocuğumuz okula gönderildi, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız kurslara giderek ilköğretim diplomaları aldı ve iş imkanları elde etti. Mahallemizde çoğunlukta olan dar gelirli ailelere maddi destek, işsiz vatandaşlarımıza da iş imkanları sağlandı ve hala bu çalışmalarımız sürmektedir. Son olarak, sayın Kaymakamımız Şefik Aydın’ın girişim ve destekleri ile ayakta tutulan ‘Ateşin Çocukları’ adlı dans topluluğumuz ilk sahne şovlarını, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’nın önemli destekleri ile belediyenin Afrodit Termal Otel Tesisleri’nde yaptılar. Bayan yöneticiler ile yönetici eşlerinin izlediği gösteri büyük beğeni topladı ve ekibimiz ilk sınavlarını başarıyla atlattı” diye konuştu.

“DANS TOPLULUĞUMUZ TÜM ORGANİZASYONLARDA EMRİNİZDEDİR”
Sürekli repertuar ve figürlerini yenileyerek, kendilerini geliştiren Ateşin Çocukları dans topluluğunun, bölgedeki tüm sahne organizasyonlarında, özel eğlencelerde, etkinliklerde ve davetlerde sahne alabileceğini vurgulayarak destek çağrısında bulunan Romanlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tufan Zımba, “Derneğimizin çatısı altında ve Kaymakamlığımızın da desteklediği bu dans topluluğumuzun genç ve yetenekli oyuncuları çok hevesli. Bunların çoğunluğu, maddi desteğe ihtiyacı olan kişiler.

Bir çoğu da hala eğitimlerini sürdürmektedir. Onların etkinliklerde sahne alarak az da olsa gelir elde etmeleri aile bütçelerine kazanç sağlayacaktır. Bunun yanında, Roman kültürümüz daha da yaygınlaşacak ve tüm bölgeye tanıtılacaktır. Onların bu başarısı görülmeye değerdir ve heveslerinin kırılmaması gerekir diye düşünüyorum. Etkinlik gerçekleştirecek olan kurum, kuruluş, dernek ve diğer tüm halkımız ile özellikle bölgemizdeki belediyelerimize bir çağrıda bulunmak isterim; Lütfen bu güzel grubumuza destek olalım, düzenleyeceğiniz etkinliklerde onlara da az da olsa yer verelim” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?