3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Atık Su Arıtma Tesisi halka açıldı

Balıkesir'in Edremit Körfez Belediyeler Birliği (EKBB), halk arasında kapalı olduğu söylentileri yayılan Atık Su Arıtma Tesisi'nin çalıştığını göstermek amacıyla tesisi vatandaşlara açtı.

Atık Su Arıtma Tesisi'nin hiçbir aksaklık olmadan çalışmalarına devam ettiğini belirten EKBB Müdür Vekili İlknur Kesercioğlu, vatandaşların içini rahatlatmak amacıyla tesisi halka açtıklarını söyledi.

Edremit ilçesi, Kadıköy, Zeytinli, Akçay ve Güre beldelerinin atık sularını arıtan tesisin herhangi bir aksaklık olmadan hizmet vermeye devam ettiğini ve kesinlikle deniz kirliliğine sebep olmadığının altını çizen Kesercioğlu, "Belirli dönemlerde tesisimiz Çevre İl Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı yetkililerince denetleniyor. Çıkış sularımızın analizleri yapılıyor. Yetkililerin yaptığı analizlerin yanı sıra kendi laboratuarımızda ve ilgili kuruluşlarda aldığımız numuneleri tahlil ettiriyoruz. Deniz suyunu kirletmek gibi bur durum söz konusu bile değildir. Tesisin çıkış sularının durumu ortada, sürekli temiz akıyor. Bu tesis denizi kirletmiyor. Bununla ilgili belgelerimizi istedikleri an vatandaşlarımıza sunabiliriz. Bunun yanı sıra, tesisin çalışmadığı söylentileri var. Tesisimiz aralıksız olarak çalışıyor. Bunun aksini iddia edenleri ikna etmek, vatandaşlarımızın içini rahatlatmak adına tesisimizi halka açtık. Halka açıldığımız ilk günlerde yüze yakın vatandaşımız tesisimizi gezdi ve rahatladı. İsteyen, istediği saatte tesisimize gelerek su analizlerimize, tesisimizin çalışıp çalışmadığına ve çevresini kirletip kirletmediğine bakabilir" dedi.

Tesisi gezip incelemelerde bulunan vatandaşlar ise, söylentilerin gerçek olmadığını anladıklarını söyleyerek, "EKBB'nin işlettiği bu tesis hakkında çok söylentiler çıkıyor. Bunları yok etmenin en etkili yolu buydu. Yetkililerin bu kararını olumlu karşıladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 17:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?