3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

ATO'da zeytinyağı tadım kursu

Zeytinyağında kaliteyi artırmak amacıyla Ayvalık Ticaret Odası (ATO) ve Zeytin Dostu Derneği tarafından Zeytinyağı Tadım Günleri düzenlendi. 

Ayvalık ilçesinde başlayan ve üç gün sürecek olan Zeytinyağı Tadım kursuna katılanlar, zeytinyağındaki kusurları öğrenerek, yağın kalitesini yükseltmeyi öğrenecek. İtalya Zeytinyağı Tadımcıları Kimya Bölümü Başkanı Maura Amilio ve Marino Giordani tarafından katılımcılara üç gün boyunca zeytinyağı tadımı kursu verilecek. Kaliteli bir zeytinyağında aranacak özellikler öğretilecek. İtalya Zeytinyağı Tadımcıları Kimya Bölümü Başkanı Maura Amilio, "Kursta öğrettiklerimizi normal yaşamlarında da kullanacak olan katılımcılara kusur algılaması, zeytinyağının kalitesini yükseltmek için kursu düzenledik. Öğrendikleri normal hayatlarında çok faydalı olacak. Zeytinyağındaki kusurları öğrendikleri zaman o kusurların imalatta, üretimde nerden geldiğini anlayıp yağın kalitesini yükseltme kapasitesine sahip olacaklar" dedi. 

Zeytinyağı Tadım Kursu'na katılan İzzet Yılmaz, kursta ilk etapta yağlardaki defoları ayırt etmeyi öğrendiklerini ifade ederek, "Yağların olgun mu? Yoksa daha yeşil zeytinden mi? yapıldığını öğreniyoruz. Kurs bize özellikle tadımlarda çok yardımcı olacak. Biz de piyasadan zeytinyağı alırken avantajlı olacağız" diye konuştu. 

Anatolive Zeytinyağı Kalite Yarışması Modalitarö Gökhan Böcekli, kursta eğitim alanların bol bol pratik yaparak zeytinyağında meydana gelen hataları öğrenip, birikimlerini artırabileceğini söyledi. 

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in eşi Rebekka Çetin de kursa tadımcı olarak katıldı. Ayvalık'ı çok sevdiğini belirten Rebekka Çetin, Ayvalık zeytinyağı pazarı için geldiğini ve burada tadım kursuna da katıldığını belirterek, "Pazarın açık kaldığı üç gün boyunca bu sevimli ilçede olacağım. Kursu son derece faydalı buluyorum. Kendimi bu konuda geliştiriyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 11:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?