3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Avcı kulübü üyelerinden istek

Edremit ilçesindeki avcı kulübü üyeleri, törenlerin Cumhuriyet Meydanı'nda yapılmasını, av hayvanlarının da eskisi gibi resmi geçişlerde yer almasını istedi. 

Edremit'te faaliyet gösteren Merkez Avcılık Atıcılık İhtisas Kulübü ve Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü yetkilileri ile çok sayıda üye, bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. İlçedeki en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer aldıklarını söyleyen avcılar, "Birkaç yıl öncesine kadar resmi bayram kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda yapılırdı ve coşku içinde kutlanırdı. Vatandaşlar da eskiden geçiş töreni esnasında avcıların sergilediği av hayvanlarını merak ederdi. Edremit’in kurtuluşunda avcıların da büyük fedakarlıkları ve destekleri olmuştur. Resmi geçişlerde tekrar av hayvanlarının yer almasını istiyoruz. Eski geleneklerimizden 
yoksun bırakılmak istemiyoruz" dedi. 

Avcılar, sorunlarının çözülmemesi halinde önümüzdeki yıl gerçekleşecek tüm törenlere katılmama kararı aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 19:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut Eldes IP: 195.3.113.xxx Tarih : 1.02.2009 18:33:44

Rastegele, ben yurtdisinda kaldigim icin Türkiyede (Balikesir) cevresinde bildircin veya keklik avi düzenleyen Kulüplerle temasa gecmek istiyorum. Acaba benimde avci arkadasalarla ava cikmam mümkün olabilirmi? Silah rusatlarim Tr de yok ama Av. ruhsatlarim mevcut, lütfen bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Rastegele.