7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Avşa Adası'nda yangın çıktı

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda 60 hektardan fazla otluk alanı etkileyen yangın kontrol altına alındı.

Avşa Adası'nın Mavi Koy mevkisinde ağaçlandırma sahasının yakınlarındaki otluk alanda dün gece 01.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Yangına adada bulunan Orman Müdürlüğü'ne bağlı bir adet arazöz ile orman işçileri ve vatandaşlar müdahale ederken, sabah saatlerinden itibaren havadan da helikopterlerde çalışmalara katıldı. Çanakkale, Bursa ve İstanbul'dan gelen söndürme helikopterleri gün boyunca denizden su alarak yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün, yangının bugün öğlen saatlerinde kontrol altına alındığını belirterek, yangında Avşa Adası'nın yarısına yakın alanı kaplayan otluk alanın yandığını söyledi. Yangının ormanlık alana ve yerleşim birimlerinin bulunduğu alanı tehdit etmediğini belirten Müdür Akgün, "Otluk alanda başlayan yangının ormanlık alana sıçramaması ve yerleşim birimlerini tehdit etmemesi için büyük çaba gösterildi.

Havadan ve karadan yaptığımız çalışmalarla yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Şuanda adadaki yerleşim birimleri ve ormanlık için bir tehdit bulunmuyor. Havanın rüzgarlı olması ve kuru otluk alanda başlaması nedeniyle yangın büyük bir alana yayıldı. Avşa Adası'nda 60 hektarlık bir ağaçlandırma alanımız var. Burası yangından etkilenmedi. Ancak yangında Avşa Adası'nın yarısından fazlası etkilendi" dedi.

Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar ise, yangının gece saatlerinde 5-6 ayrı noktadan aynı anda başladığını belirterek, yangında sabotaj ihtimalinden şüphelenildiğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?