6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayaklarını sigara yüzünden kaybetti

Sigara yüzünden iki ayağı kangren olduğu için kesilen eski futbolcu Fahri Poyraz, kendisine akülü araba hediye edecek hayırsever arıyor.

Uzun yıllar Beşiktaş alt yapısında 2. ve 3. lig takımlarında futbol oynayan Bandırmalı eski futbolcu Fahri Poyraz (60), 40 yıllık sigara tiryakiliği yüzünden iki ayağından oldu. Yaklaşık 2 sene önce sigara yüzünden damarları tıkanan sol ayağının ameliyatla kesilmesinin ardından sigara içmeye devam eden Poyraz, geçtiğimiz aylarda diğer bacağını da kaybetti. Poyraz, sigara tiryakiliğinin bedelini çok ağır bir şekilde ödediğini söyledi.

Sigara yüzünden iki bacağını kaybetmesinin acısını yaşadığını ifade eden Poyraz, "Artık her karşılaştığım gence sigara içmesi halinde nelerin olacağını anlatıyorum. Uzun yıllar sağlıklı bir şekilde futbol oynadıktan sonra bile bile içilen bir zehir yüzünden iki ayağımı kaybetmek çok acı" dedi.
 
Tekerlekli sandalyeyle ev dışında dolaşmanın çok zor olduğunu belirten Fahri Poyraz, "Evden dışarı çıktığımızda her adımda bir zorlukla karşılaşıyoruz. Kaldırımlara çıkamıyor, yolun karşısına zor geçiyoruz. Çok sevdiğim halde amatör küme ve Bandırmaspor maçlarını seyretmeye gidemiyorum. Tekerlekli sandalyede yaşamanın zorluğunu her alanda hissediyoruz. Bana bir akülü araba hediye edecek hayırsever bir vatandaş arıyorum. Akülü araba olursa dışarıdaki hayatımızı da daha kolay sürdürebiliriz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 17:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?