6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Aydoğan: At kakılı, silah çakılı

CHP'DEN ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, CHP'nin muhtemel bir erken seçime hazır olduğunu, Ana Muhalefet Partisi olarak çalışmalarının bu yönde hızla sürdüğünü söyledi.

Milletvekili Ergün Aydoğan, CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı İrfan Barış ve Merkez İlçe Başkanı Ömür Boyuer ile kadın kolları ve partililerin de katıldığı basın toplantısında güncel konularda değerlendirmelerde bulunan Ergün Aydoğan, hükümetin icraatlarını ve açılım politikasını eleştirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki randevu krizine değinen milletvekili Aydoğan, görüşmenin selameti açısından genel başkanı Baykal'ın kamera şartının ardından görüşme önerisinin getirenler tarafından geriye çekildiğini söyledi.

Deniz Baykal ile Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve CHP liderinin başbakanın sözleriyle AK Parti'nin erken seçime hazırlık yaptığı yönündeki sözlerinin yalanlanmasına tepki gösterdi. AK Parti'nin mutlaka bir erken seçim hazırlığında olduğunu ileri süren Ergün Aydoğan, CHP lideri ile başbakan arasında geçen son diyalogun erken seçimi deşifre ettiğini öne sürdü.

Aydoğan, "Erken seçim kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi alacak. Biz muhalefet olarak hızla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. At kakılı, silah çakılı. Biz seçime hazırız. Hem genel başkanımızın ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. İkili görüşmedeki kamera ısrarımız geçerli, naklen yayınlanması için değil. Tarihte belge olarak yer alması içindir" dedi.

Ergün Aydoğan, son günlerde açıklanan anket sonuçlarının da CHP'nin hızla oylarını yükselttiğinin açıkça görüldüğünü, izlenen doğru politikalarla ilk seçimde iktidara geleceklerini kaydetti.

 

"PKK-DTP-ÖCALAN BİR BÜTÜN"

CHP Milletvekili Ergün Aydoğan, hükümetin açılım politikasının tamamen yanlış olduğunu, uygulamaların ülkeyi bölünme noktasına götüreceğini söyledi. CHP'nin Güneydoğu konusunda tüm partilerden daha duyarlı olduğunu belirten Ergün Aydoğan, 1991 yılında verdikleri kanun teklifinde bu farkın açıkça görülebileceğini, ancak, farklı yorumlandığı için kanun teklifinin 18 yıldır TBMM'de bekletildiğini söyledi. Ülkenin öncelikli meselesinin terör olduğunu ifade eden Aydoğan, "TRT Şeş kanalı yayında, yanlış. Bu Türkiye'yi bölünmeye götürür. Devlet etnik dilde yayın yapamaz. PKK-DTP-Öcalan üçlüsü bir bütün olarak birbirinden ayrılmıyor. DTP, mecliste yaptığı konuşmada hükümete muhatap olarak İmralı'yı gösteriyor. Açılıma tepkiler büyüyünce dağlardan dönüş ertelendi. CHP olarak biz ülkenin birliği ve bütünlüğünün korunmasından yanayız. Biz ülkenin Yugoslavyalaşmasından ve Iraklaşmasından endişe ediyoruz" dedi.

 

"SARIGÜL HAREKETİ BİZİ BÖLEMEZ"

Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'nin birleşmesinin Türk siyaseti için olumlu olacağını ifade eden CHP Milletvekili Ergün Aydoğan, merkez sağda beklenen ve arzu edilen birleşme sağlanırken solda Sarıgül hareketi ile bölünme olup olmayacağı şeklindeki soruya, "Böyle bir şey söz konusu olmaz" dedi. Ergün Aydoğan, "Bu ülke parti kuranları çok gördü. Bence siyasetin parti kuranlara değil, parti kuranların siyasete ihtiyacı var. Sarıgül hareketinin CHP'nin oylarına olumsuz hiçbir etkisi olmaz. Bizde bir bölünme söz konusu değil. Sosyal demokratların merkezi CHP'dir. Bizde herkese yer var" diyerek. Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) kuran Mustafa Sarıgül ve ekibini siyasette bir yerlere gelmek isteyenlerin bireysel tercihi olarak değerlendirdi. CHP İl Başkanı İrfan Barış da, TDH'nin henüz bir parti bile olmadığını, sadece Sarıgül hareketi olarak ortaya çıktıklarını, CHP'nin politikası ve oylarının bundan etkilenmesinin söz konusu dahi olamayacağını söyledi. Milletvekili Aydoğan, mecliste plan bütçe görüşmelerinin sürdüğünü, Balıkesir'deki yatırımlarla ilgili takipte olduklarını belirtti.

CHP'DEN ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI
CHP'DEN ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 14:41:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 15:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?