5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

'Ayten Anne'ye veda!

BALIKESİR'İN,

Bir süreden beri evinde yatarak bakıcı eşliğinde istirahat eden Ayten Erdayı dün evinde eceliyle vefat etti. Ayten Erdayı'nın cenazesi bugün öğleyin Paşa Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda defnedildi.

Ayten Erdayı'nın cenazesine Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, eski belediye başkanı Ziya Tan, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, İGM Başkanı M. Akif Okur, rektör yardımcıları, BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk, çok sayıda öğretim üyesi, daire müdürleri, hayırseverin eşiyle birlikte yaptırdığı Burhan Erdayı İlköğretim Okulu yönetici ve öğrencileri, Balıkesir Üniversitesi öğrencileri ile yakınları katıldı.

Son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlanan Ayten Erdayı, özellikle Balıkesir Üniversitesi Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde il merkez ve ilçelerde yaptığı bağış ve yardımlarla Balıkesir'e çok önemli hizmetlerde bulundu.

Son olarak Kepsut ilçesinde eğitime önemli katkıda bulunan, "Ayten anne" İl Sosyal Hizmetler bünyesinde kurulan Sevgi Evleri'nin yapımında da önemli katkı sağlamıştı. Tabutu başında sırayla bekleyen ilköğretim ve üniversite öğrencileri diğer sevenleriyle birlikte hayırsever Ayten Erdayı'yı son yolculuğuna uğurladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 15:34:05
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 15:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?