6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık Alman sualtı dergisi Tauchen'de

Türkiye'nin su altı fauna ile florası bakımından en önemli yerlerinden biri olan ve Kızıldeniz'e rakip olarak gösterilen Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne başta Almanlar olmak üzere yabancı dalgıçlar büyük ilgi gösteriyor. 

Ayvalık'ta hizmet veren Körfez Diving Dalış Merkezi'nin sahibi ve eğitmeni dalgıç Kemal Çalışkan, başta Almanlar olmak üzere Ayvalık'a gelen yabancı dalgıç sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Almanlar'ın yanı sıra İsveç, Hollanda ve Fransa'dan ayda 600'ün üzerinde balıkadamın dalış için ilçeye geldiğini ifade eden Çalışkan, Ayvalık Körfezi'ne olan ilginin bu yıl arttığını, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası'nın yurtdışında yaptığı tanıtımların bunda etkili olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılımlarıyla, sene başında Düsseldorf Boat Show'da sualtı sporlarıyla ilgili standda Ayvalık'ı tanıttıklarını belirten Çalışkan, Körfez'deki irili ufaklı birçok adanın etrafında 60 dalış noktasının pek çok canlı türünden tarihi batıklara, anforalardan deniz mağaralarına büyük bir su altı zenginliği içerdiğini belirtti. Çalışkan, Almanlar'ın dünyaca ünlü su altı dergisi Tauchen'in kapak konusu yapmak için Ayvalık'ta gelecek hafta çekimler yapacağını bildirdi. 

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Türközen de, Almanya'daki fuarda 50 bine yakın CD ve broşür dağıttıklarını, hedeflerinin su altı zenginliklerini daha iyi tanıtarak Ayvalık ve Türkiye'ye gelen dalgıç sayısını artırmak olduğunu söyledi. Ayvalık Turizm Danışma Müdürü Mustafa Tekin ise, Ayvalık ve çevresinin eşsiz dalış olanaklarına sahip olduğunu belirterek, Körfez'de 24 ada olduğunu, teknelerle bu bölgede yılın 12 ayı dalış yapılabildiğini bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 15:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?