7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ayvalık dalış tutkunlarının gözdesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi 24 ada, 60 dalış noktası ile sualtı meraklılarını cezp ederken, Kızıldeniz’e rakip gösteriliyor.

Ayvalık Diving Center sahibi eğitmeni Ferdi Yüksel, Türkiye’nin sualtı güzellikleri ile Ayvalık’ın uluslararası düzeyde cazibe merkezi olduğunu, yabancıların yanı sıra Türklerinde su altı sporlarına büyük ilgi gösterdiğini ve dalgıç sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Ayvalık Diving Center ve yerel Sözcü gazetesi işbirliği ile düzenlenen dalışa ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. Bazı gazeteciler ilk kez dalarken gördükleri manzara karşısında adeta büyülendiklerini söylediler.

Amaçlarının dalış merkezi kanalıyla su altı sporları yapanların sayısını çok yukarılara çıkarmak olduğunu belirten Diving Center sahibi ve eğitmeni Ferdi Yüksel, “Ayvalık Kızıldeniz’e rakip. Yerli ve yabancı dalgıçlar için cazibe merkezi konumunda. Bir kez dalan hayran kalıyor.Başka yere gitme ihtiyacı duymuyor. Yabancılarda bu bölgeyi keşfettiler. Almanların ilgisi çok fazla. Çevresinde pek çok deniz canlısına yaşam alanı sunan kızıl mercanlar da Ayvalık’ın turizm değerini de artırıyor. Kızıl mercanlar, Kuzey Ege’nin masmavi deniz suyu, göz kamaştıracak kadar güzel bir doğal yaşam alanı oluşturuyor. 11 aylık sezonu ile yöre esnafını ve turizmini de çok olumlu etkiliyor. Bizlerde gazeteci arkadaşlarımızı su altı ile tanıştırabilmenin mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.

Yerel Körfez gazetesi yazı işleri müdürü Deniz Algan,dalış sonrası “İlk denemem olmasına rağmen denizin altındaki hayata tanık olmak olmak gerçekten çok ayrı bir duyguymuş”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?