6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık gece pazarında yok yok

Balıkesir’in Ayvalık Esnaf ve Turizmciler Güç Birliği Derneği, Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla kurulan gece pazarı yoğun ilgi çekiyor. Vatandaşların ilgi gösterdiği pazarda ne aranılan bir çok ürünü bulmak mümkün.

Ayvalık’ın Talatpaşa Caddesi’nde haftanın 5 günü kurulan gece pazarı, özellikle turistlerin gözde alışveriş mekanı haline geldi. Ekonomik ve kaliteli ürünlerin satıldığı pazarda, bayanlar el emeği ürünlerini de satma imkanına sahip oluyor. Her kesimden insanın yer aldığı pazarda üniversite öğrencileri, sanatçılar, gazeteciler ve yabancılarında ağırlıkta olması dikkat çekiyor. Mesai saatlerinin bitiminde daha da kalabalıklaşan pazarda insanlar güçlükle yürürken, pazar esnafı ise, bu yoğunluktan memnun olduklarını dile getiriyor.

Tezgahlarda, giyim, örgü, süs eşyaları, takı, ev yapımı marmelatlar, ev dekorasyon süsleri, antika, yağlı boya tablolar gibi çok sayıda ürün satışa sunuluyor. Pazardan alışveriş yapan bayanlar ise ekonomik kriz ortamında öncelikle ceplerini düşünmeleri gerektiğini belirterek, “Buradan kaliteli ürünleri uygun fiyata alırken, çeşitlilik sunulan pazarda hediyelik aramakta da zorlanmıyoruz” şeklinde konuştu.

Pazarın daha da cazip hale getirileceğini belirten Ayvalık Esnaf ve Turizmciler Derneği Başkanı Erkan Gök ve dernek saymanı Murat Çizgen, “Buradaki amacımız Turizm cenneti Ayvalık’ı tanıtmak, merkezi hareketlendirmek, güzelleştirmek ve Türkiye’de cazibe merkezi haline getirmektir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 18:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?