7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ayvalık Midilli Günleri

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile Yunanistan’ın Lesvos(Midilli) Adası arasında sıcak dostluk kültür ve sanat etkinlikleri ile gelişiyor.

Ayvalık’ta düzenlenen ‘Midilli Günleri’nin ikincisi nedeniyle sabah saatlerinde deniz yolu ile Yunanistan’dan gelen 135 konuk Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nda karşılandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in karşıladığı Yunanlı Heyete Mithilini Belediye Başkanı Nasos Yiakalis başkanlık etti. Ayvalık Belediye Başkanı karşılama töreninde, “Siz sevgili dostlarımızı Ayvalık’ta 2. kez ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. İki kıyıda yaşayan bizler bu tür etkinliklerle dostluğumuzu daha da pekiştirecek ve ileride Ege’de bir sevgi denizi hedefimiz”dedi.

Mithilini Belediye Başkanı Nasos Yiakalis ise “Geçen sene Midilli’de Ayvalık Günlerini kutlamıştık. Bu sene de biz Ayvalık’a bu kutlamaları için geldik. Gerçekten de bu tür festival etkinliklerinin yapılması için Ege’de sağlam bir altyapı mevcuttur. Çünkü iletişim bize bu yolu açtı ve eminimki gelecek bizimdir.”dedi.
Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği ve Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen 2. Ayvalık’ta Midilli Günleri etkinliği hakkında bilgi veren Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Seval Özdemir, “Bu gün burada yapılan etkinlik Ayvalık Midilli günlerinin üçüncüsü Ayvalık’ta Midilli Günlerinin ikincisi. 3 yıldır bu etkinliği büyüyerek gerçekleştiriyoruz.

Her iki yakanın bütün belediye başkanları valileri, ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum örgütleri ve Pansiyoncular ve Otelciler Derneği bir arada yapıyoruz. Amacımızda hem turizmi birlikte geliştirebilmek, hem ticareti geliştirebilmek ve bunların sayesinde dostlukları yerleştirmek. Geçmişten gelen kültürlerimizi, beraberliğimizi, mutluluklarımızı ve sevinçlerimizi daim kılmak”dedi.

19-21 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Ayvalık’ta Midilli günleri kapsamında resim ve fotoğraf sergileri, paneller, folklor gösterileri İllias Venesis’i anma töreni ve konserler yer alacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?