7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ayvalık Sanat Günleri başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri başladı.

Ayvalık Belediyesi’nin Alibey Kültür Merkezi’nde ‘Suyun Katı Hali’ adlı cam heykel sergisi ile başlayan festivalde, Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Günseli Kato’nun ham cam üzerine yapmış olduğu eserler büyük ilgi gördü. Günseli Kato’ya son yılların en kabiliyetli sesi olarak kabul edilen Cem Adrian sesiyle destek verdi.

Adeta görsel şova dönüşen kültür merkezinde üç şarkısını seslendiren Cem Adrian’a da, özellikle genç kızların büyük ilgisi dikkat çekti. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Süren, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencel ve çok sayıda davetlinin katıldığı sergide, ilginç kıyafetleri ve farklı imajı ile bilinen sanatçı Günseli Kato ile Sanatçı Cem Adrian’ın sahnede, ‘Suyun sanat ile aşkını’ tema olarak işledikleri sahne şovu izleyenlerden tam not aldı.

Ham camlara sanatsal öğeler katarak hazırladığı sergiye özellikle İstanbul jet sosyetesinin ünlü simalarının katıldığı gözlerden kaçmadı. Sanatçı Günseli Kato, “Suyun en yetişkin, en olgu, en edebi halini Ayvalık koylarında görenler şimdi ‘Suyun Kato Halini’ de görmeyi başarabildiler. Suyu tutabilmek, kavrayabilmek, okuyabilmek, okşayabilmek ve bu halin sesini genç sanatçı Cem Adrian’dan duyabilmek için burada bulunanlara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri, akşam Ayvalık Anfi Tiyatro’da özgün müziğin dev sanatçılarından Onur Akın konseri ile devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 17:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?