7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ayvalık sular altında!

AYVALIK SULAR ALTINDA KALDI

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, sağanak yağmur ve denizin yükselmesi nedeniyle sular altında kaldı.

Ayvalık'ta dün akşam saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar süren yağış hayatı felç etti. Yoğun yağış ve denizin yükselmesiyle ilçe Venedik'e döndü.

Cumhuriyet Alanı'nda deniz, sahil seviyesini aşarak lodosun etkisiyle yola kadar taştı, Gümrük Meydanı'nda sahil kenarındaki parkta bulunan oturma gruplarına kadar yükseldi. Havanın kararmasıyla şiddetlenen lodos ve daha da hızlanan yağmurun etkisiyle ilçe merkezinde bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Şiddetli yağışın bazı aydınlatma direklerinin lambalarını patlattığı görülürken, ilçenin 06 mevkii ile Macaron mevkii arasında bulunan sokak tamamen kapandı. 06 mevkiinde bir apartmanın zemin katındaki kapıcı dairesi sular altında kalırken, aynı mevkide bulunan bir bilardo salonu da sulara teslim oldu. Bilardo salonu sahibi ve çalışanlarının dükkanlarındaki suyu dışarıya atabilmek için büyük çaba harcadıkları görüldü.

Bilardo salonu sahibi Turhan Yurtgül, "Bütün eşyalarımız mahvoldu. Bilardo masalarımızdan birkaç tanesi ve sandalyelerden bazıları kullanılmaz hale geldi. Suyu kovalarla boşaltmaya çalışıyoruz. Bu gece sabaha kadar burada her an su baskınına karşı tedbirli olacak ve bir yandan da suları boşaltmaya çalışacağız. Belediye ekiplerini çağırdık ama ne yapabilirler ki? Bilardo salonumuz deniz seviyesi hizasında, şiddetli yağış da tetikleyince zararımız büyük oldu" diye konuştu.

Öte yandan, Ayvalık'ın Küçükköy beldesine bağlı turizm bölgesi Sarımsaklı'da da bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı.

Sarımsaklı'da bulunan Zirai Donatım Kurumu'na ait ilaçlama uçaklarının kullandığı toprak zeminli havaalanının da sular altında kaldığı ve küçük motorlu uçakların maddi zarar gördüğü belirtildi.

Ayvalık'ta şiddetli lodos ve yağışın sonrasında bu sabah her şey normale dönerken, ev ve dükkanlarını su basanlar suları tahliye etmeye çalıyor.

AYVALIK SULAR ALTINDA KALDI
AYVALIK SULAR ALTINDA KALDI
AYVALIK SULAR ALTINDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:52:00
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 16:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?