6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık tostunu Almanlara sevdirdik

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin meşhur tostunun ünü, Türkiye sınırlarını aştı. Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bir Alman tarafından satılmaya başlanan Ayvalık tostunun büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde kafe işleten Lothar Schebesta, toptancısının Ayvalık'tan bahsetmesi üzerine ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldi. Ayvalık'a hayran kalan Lothar Schebesta, Fethiye Mahallesi'nde bir ev satın aldı. Memleketindeki kafesinde Ayvalık tostu satmaya başlayan Schebesta, kargo ile getirdiği tostları Almanya'da hem Alman hem Türk müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Lothar Scehebesta'nın ülkesine götürüp kafesinde satmaya başladığı Ayvalık tostu, Alman basını tarafından da ilgi gördü. Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi "Bild Zeitung", sayfalarında Ayvalık tostu ve Scehebesta ailesine yer verdi.

Lothar Schebesta, yaklaşık iki yıldır Almanya'da Ayvalık tostu yapıp sattığını, önümüzdeki aylardan itibaren Türkiye'ye yerleşerek Ayvalık'ta bir kafeterya işleteceğini ve Ayvalık tostunu burada da satacağını söyledi.

Lothar Schebesta'nın en büyük destekçisi olan eşi Loura Scehebesta, eşinin kararını desteklediğini, Ayvalık'ta sürekli kalmak istediklerini belirtti.
Lothar Schebesta, Almanya'daki kafesinde günde ortalama 250 Ayvalık tostu satıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 13:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?