2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Ayvalık yağmura teslim oldu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü aşırı yağış hayatı felç etti.

Zaman zaman şiddetini arttıran yağış nedeniyle ilçe merkezindeki tarihi binaların yoğun olduğu cadde ve sokaklar sele teslim olurken, bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarının meydana geldiği gözlendi.

İlçe merkezindeki Macaron mevkii olarak bilinen bölgede sular tarihi cadde ve sokakları adeta Venedik'e döndürürken, bu cadde ve sokaklara bakan evlerde ikamet eden sakinlerin evlerinde mahsur kaldıkları belirtildi.
İlçede deniz seviyesinin altında bulunan bir bilardo salonu ile bir kıyafet atölyesinin aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kaldığı ve bu işyerlerinde ciddi maddi kayıpların oluştuğu da gelen bilgiler arasında.

Aşırı yağmur nedeniyle tıkanan menfez ve rögarların taştığı gözlenirken, ilçede bazı aydınlatma direklerinin aşırı yağış nedeniyle patladığı kaydedildi.

Yağış nedeniyle ilçe merkezinde bulunan semt pazarındaki bazı pazarcı esnafının satışa sundukları malların zarar gördüğü belirtilirken, ilçenin tek ana arteri olan Atatürk Caddesi'nde araçların zaman zaman ulaşım konusunda ciddi sorunlarla karşılaştıkları dikkatlerden kaçmadı.

Aşırı yağış nedeniyle Ayvalık Belediyesi'ne bağlı ekiplerin tam anlamıyla alarma geçtikleri gözlenirken, ekiplerin ilçe genelindeki su taşkınlarına müdahale ederken oldukça güçlüklerle karşılaştıkları belirtildi.

Öte yandan, Ayvalık'ın Küçükköy beldesine bağlı turizm bölgesi Sarımsaklı'da da bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Sarımsaklı'da bulunan Zirai Donatım Kurumu'na ait ilaçlama uçaklarının kullandığı toprak zeminli havaalanının da sular altında kaldığı ve küçük motorlu uçakların da maddi zarar gördüğü belirtildi.

Sabah saatlerinde başlayan yağışın metrekare başına 40 kilogram sınırını aştığı ve yağışların önümüzdeki 4 gün süresince yer yer şiddetini arttıracağını belirten Meteoroloji yetkilileri vatandaşları yağışlara karşı uyarmayı da sürdürüyor.

...
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2012 Perşembe 17:12:31
Güncelleme :25 Mayıs 2012 Cuma 12:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?