6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık yangını söndürülemedi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına uçak ve helikopterler de katıldı. 

Şiddetli rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. 

Bugün sabah 06.15 itibariyle yangın söndürme çalışmalarına havadan da müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 2 helikopter, 3 uçak ve 1 C-130 tipi askeri uçak katıldı. Havadan özel kimyasal madde dökülerek yangın söndürülmeye çalışılıyor. Şuana kadar 300 hektarlık bir alanın yandığı bölgede söndürme ekipleri ile sağlık görevlileri yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. 

Yangın bölgesine gelen Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ile 19. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu ve Orman Bölge Müdürleri ile Kızılay Bölge Müdürü çeşitli incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu, bir süre müdahale ekibini yöneterek yangına ne şekilde müdahale edileceği konusunda taktik verdi. Çok sayıda ambulans, sağlık görevlisi ve arama kurtarma ekibi ile yangın söndürme arazözü ve yangın söndürme ekibinin sevk edildiği bölgede şiddetli rüzgar, yangının kısa sürede büyümesine neden oldu. Yangına müdahale etmekte zorluk çeken ekipler, yangının yerleşim yerlerine sıçraması üzerine tahliye işlemleri bittikten sonra evlerde bir süre arama çalışması yaptı. Sağlık görevlileri ise ambulansın megafonundan mahsur kalan olup olmadığını anlamak için anons yaparak alevlerin arasında kalan evleri dolaştı. Yangına müdahale eden ekipler ise söndürme çalışmaları sırasında rüzgarın tersten esmesi nedeniyle yoğun dumandan dolayı zor anlar yaşadılar. 

Yaklaşık 25 kilometrelik bir alan üzerinde kesintisiz devam eden yangın ile ilgili henüz daha net olarak yanan alan tespit edilemezken, giderek büyüyen yangının sert rüzgar nedeniyle sıçrayarak ilerlemesi ise tehlikenin boyutunu arttırıyor. 

Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı birliklerden Ayvalık İlçesi'ne yakın olan askerler kısa sürede askeri araçlarla bölgeye sevk edildi. Söndürme ekipleri ile sağlık görevlilerinin yer aldığı askerler, olası bir duruma karşı müdahale etmek üzere havaalanında bekletiliyor.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 07:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?