5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ayvalık’a yeni devlet hastanesi

AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde mevcut devlet hastanesi binasının eskimesi ve modern olmayışı nedeniyle yıkılması kararı alındığı belirtilirken, önceki gün ilçede yeni kurulacak olan 100 yataklı devlet hastanesinin projesinin tanıtımı, devlet hastanesi toplantı salonunda yapıldı.

Ayvalık'ta Cennet Tepesi mevkiinde, 50 dönümlük alana kurulacak olan yeni devlet hastanesinin kapalı alanının 15 dönüm olacağı kaydedilirken, şu an mevcut hastanenin kapalı alanının ise, 6.400 metrekare olduğu vurgulandı. Yeni yapılacak hastanenin, mevcut hastanenin neredeyse 20 kat daha geniş bir alanda konuşlandırılacağı belirtildi.

Sunumunu Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılarından Dr. İrfan Vural'ın yaptığı proje tanıtım toplantısına, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akın Karakuyu, Başhekim yardımcısı Dr. Recai Yılmaz, hastanenin poliklinik ve servis doktorları ile hemşireleri ayrıca basın mensupları katıldı.

Önceki gün saat 11.30'da başlayan tanıtım toplantısında, Ankara'da faaliyet gösteren bir mimarlık bürosunun hazırladığı Ayvalık Devlet Hastanesi’ne ait proje, slayt gösterileri ile tanıtıldı. Projeyi anlatan hastanenin başhekim yardımcılarından İrfan Vural, hazırlanan projenin net bir proje olmadığını vurgulayarak, projenin üzerinde olabilecek varsa eksikliklerin tamamlanması ve önerilecek değişikliklerin yapılabilmesi için toplandıklarını kaydetti.

Proje tanıtımı ile ilgili konuşan Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Akın Karakuyu, 7 ay önce konuşulmaya başlanılan yeni Ayvalık Devlet Hastanesi ile ilgili atılımlar konusunda kısa zamanda oldukça uzun yol katedildiğini belirterek, “Şu an proje aşamasında olan yeni hastanemizin inşaatına başlanmadan önce, proje üzerinde gerekli önerileri değerlendirerek, ilgili mimarlık firmasına iletecek ve gerekli değişikliklerin yapılabilmesini sağlayacağız” diye konuştu. Karakuyu, Ayvalık'ta Cennet Tepesi olarak bilinen mevkide Yeni Mahalle sapağının karşısındaki 50 dönümlük alanda yapılacak yeni Devlet Hastanesi için “Umarım bundan sonra hepimiz yeni hastanemizde daha modern ve kaliteli sağlık standartlarında, Ayvalık'a hizmet verme şansını yakalayacağız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Projenin sunumunu ve tanıtımını yapan Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı İrfan Vural, “Yeni hastanenin alanı üzerinde çalışmalar yaparak, gerekli olabilecek değişiklikleri not edeceğiz. Önümüzdeki hafta projeyi çizen mimarlık firması yetkilileri geldiğinde, bizlerde burada proje hakkında yapılması gereken değişikliklere ait notlarımızı kendilerine ileteceğiz” diye konuştu.

Yapılması planlanan yeni devlet hastanesinin 100 yataklı olacağını belirten Vural, “Biz, bakanlıktan 150 yataklı hastane olmasını istedik. Ancak bakanlık 100 yataklık kapasiteyi onayladı. Fakat elimizdeki mevcut projeyle hastanemizi 150 ya da 200 yataklı hale getirilmesi konusunda yeterli alana sahip olabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

NALBANT, "BÜYÜK DÜŞÜNELİM VE ŞIMARALIM"

Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılarından Dr. İrfan Vural'ın proje hakkında sunumunun ardından konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, “Bazen insan şımarmak istiyor herhalde. Kısa süre zarfında hastanemizi proje aşamasına getirince de insan ister istemez şımarabiliyor. Çünkü gerçekten bu konuda uzun bir yolu çok kısa bir sürede kat ettik. Ayvalık'ta yeni hastanemiz için yer arayışımızdan bu yana 7 aylık bir zaman geçti ve biz proje aşamasına geldik bile. İnanıyorum ve diliyorum ki, biz 2010 yılı içerisinde hastanemizin temelini bile bu hızla atabiliriz” diye konuştu.

Ayvalık'ın nüfusunun bir yıl içinde yüzde 3'lük bir oranda artış gösterdiğine dikkat çeken Nalbant, “Türkiye genelinde İstanbul bile bir yılda yüzde 3'lük bir artış göstermiyor. Dolayısıyla bizim hastane konusunda büyük düşünmemiz gerekir. Bence yeni yapılacak olan hastanemize en az 50 tane tek kişilik oda bulunması gerekir. İsteyelim. İstemeden bir şey verilmez. Buradaki tüm arkadaşlarımdan ricam, proje hakkında aklınıza takılan her türlü soruyu sorun. Projeyi mimarlar çizer ama proje sonrasında yapılacak hastanede çalışacak olan ve buradaki sorunu en iyi bilen sizlersiniz” diye konuştu.

AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ
AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ
AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ
AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ
AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ
AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ
AYVALIK’A YENİ DEVLET HASTANESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 14:04:05
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 14:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?