3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ayvalık'ta 'Ahilik Haftası' kutlandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. 

Cumhuriyet meydanındaki kutlamalara, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kocaer, Ayvalık Çıraklık Eğitim Merkezi müdür ve öğretmenleri ile esnaf ve vatandaşlar katıldı. Kocaer, "Bütün kurallara sıkı sıkıya bağlı esnaf ve sanatkarların iş teşkilatı anlamına gelen ahilik, dünya ve ahireti birlikte düşünen, zengin ile fakir, üretici ile tüketici, emekli ile sermaye, millet ile devlet, kısaca toplumun bütün fert ve kurumları arasında iyi münasebetler kurarak herkesin huzur içinde yaşamasını sağlamayı hedefler" dedi. 

Kocaer, günümüze kadar özelliğini yitirmeyen ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran'ın 1236 yılında Horasan'da doğduğunu, Oğuz Türkleri ile beraber Anadolu'ya geldiğini, önce Konya sonra, Kayseri ve daha sonrada Kırşehir'e yerleştiğini belirterek, "Ahilik, 5362 sayılı kanunla da anayasamızda yasal güvence altına alınmıştır" dedi. 

Ayvalık Çıraklık Eğitim Merkezi'nde ölen esnaf ve sanatkarlar ile şehitlerin ruhu için mevlit okundu ve lokma hayrı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?