5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ayvalık'ta AKP afişleri indirildi

AYVALIK’TA AK PARTİ’YE AİT AFİŞLER İLÇE SEÇİM KURULUNCA İNDİRİLDİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili referandum öncesinde tansiyon yükselmeye başladı.

CHP İlçe Teşkilatı seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Ak Parti'nin referandum afişlerini indirilmesi için İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulundu.

Siyasi parti temsilcileri, Ayvalık ve beldelere asılacak tanıtım afişleri için İlçe Seçim Kurulu'na müracaat ederek gün belirlenmesi nedeniyle ilçede çeşitli noktalarda bulunan bilboardlarda ki afişlere CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından yapılan itiraz, aralarında Ak Parti temsilcisinin de bulunduğu İlçe Seçim Kurulu komisyonunca oy birliği ile olumlu karşılanarak bilboardlardaki afişlerin indirilmesine karar verildi.

Ak Parti’nin, Ayvalık ve Altınova'nın ana arterleriyle birlikte çeşitli mahallelerine CHP’nin itirazı ile indirilen afişlerin, İlçe Seçim Kurulu komisyonu tarafından belirlenen gün ve tarihlerde yeniden bil boardlardaki yerlerini alacağı öğrenildi.

 

"PARTİ OLARAK KURALLARA EKSİKSİZ UYUYORUZ"

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, "Parti olarak referandum öncesi tüm kurallara eksiksiz uymaya özen gösteriyoruz. Yoksa diğerleri gibi erkenden afiş asmayı biz de bilirdik. Ancak, İlçe Seçim Kurulu'nun belirlediği 5–11 Eylül tarihini bekliyoruz" diye konuştu.

 

“KONUNUN MUHATTABI AFİŞLERİ ASAN ŞİRKETTİR”

Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca’da, “İlçe Seçim Kurulu tarafından bize verilen tarihlerde partimizin ilçe teşkilatı olarak yaptırdığımız afiş ve bilboard ilanlarını kullanacağız. Bahse konu olan afişlerle bizim ilgimiz yok. Partimizin genel merkezinin anlaşmalı olduğu şirket’in bir çalışması olan afişlerin İlçe Seçim Kurulu tarafından indirilmesi konusu AK Parti’nin Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın bilgisi ve yetkisi dışındadır. Konunun muhatabı Genel Merkezimizle anlaşmalı olan reklâm şirketinin yetkilileridir” şeklinde konuştu.

AYVALIK’TA AK PARTİ’YE AİT AFİŞLER İLÇE SEÇİM KURULUNCA İNDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 17:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?