6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık'ta Bihter modası

AYVALK’TA BİHTER YÜZÜĞÜ VE ÇANTASI ÇILGINLIĞI

Yurt genelinde olduğu gibi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de son yılların en çok reyting alan dizilerinden, Halit Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz romanından uyarlanarak bir özel TV kanalı tarafından yayınlanan ‘Aşk-ı Memnu” dizisi büyük bir ilgiyle izleniyor. Diziye ilgi büyük olunca da, Aşk-ı Memnu’daki Bihter karakterini canlandıran Beren Saat’in dizide parmağına taktığı yüzük ile çantası Ayvalık’ta adeta çılgınlık haline gelen bir modaya dönüştü.

İlçedeki bijuteri ve çantacı esnafı genç kızların büyük ilgi gösterdiği Bihter yüzükleriyle Bihter çantalarının satışından oldukça memnun görünüyorlar. Önceki günlerde Ayvalık’tan bir yazlık ev satın alan Beren Saat’in dizide taktığı yüzüğün ve dizide kullandığı çantanın genç kızlar arasında yeni bir moda oluşturduğu dikkatlerden kaçmıyor. İlçedeki Hasan Gürsoy Pasajı’nda bijuteri dükkanı işleten Nejla Ergün, “Ülke genelinde ki ekonomik kriz nedeniyle oldukça düşen bijuteri satışlarına Bihter yüzüğü yeni bir umut oldu” diye konuştu.

Ayvalık'ta Bihter’in Çantası mağazalarda 30 ile 170 TL arası fiyatlarla satılırken, Bihter’in Yüzüğü ise, 5 ile 22 TL arasında alıcı bulduğu öğrenildi. Ayvalık’ta dizi tutkunu genç kızların Bihter yüzük ve çantasına büyük ilgi göstermelerini değerlendiren vatandaşlar, “Televizyondaki diziler hayatımıza öylesine derinlemesine daldılar ki, dizilerde ki objeler ve aksesuarlar özellikle gençlerimizin bir anda vazgeçilmezi olabiliyor. Geçmiş yıllarda yine dizi oyuncusu Bergüzar Korel’in küpeleri, Cansu Dere’nin saç tokası ve Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz’ın kıyafetleri gençlerimiz arasında çılgınlık haline dönüşmüştü. Şimdi de Aşk-ı Memnu dizisinin Bihter karakterini canlandıran Beren Saat’in yüzük ve çantaları bu çılgınlıktan nasibini almış durumda. Tabi gençlerin dizilerde gördüklerini takıp, takıştırmak istemeleri de ailelerine ayrı bir ekonomik külfet getiriyor. Ülke genelinde dizi filmlerde moda olabilecek aksesuarları anında seri halde üretenlerde bu işten büyük kazançlar sağlıyor. Gençlerimizin dizi filmlerden derinlemesine etkilenmesi düşündürücü ve vahim bir tablo çiziyor. Dizilerin sanal olduğu gerçeği asla akıllardan çıkarılmamalıdır” şeklinde konuşuyorlar.

AYVALK’TA BİHTER YÜZÜĞÜ VE ÇANTASI ÇILGINLIĞI
AYVALK’TA BİHTER YÜZÜĞÜ VE ÇANTASI ÇILGINLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 11:06:03
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 15:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?