6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık'ta çipura bereketi

Balıkçıların ‘Akım zamanı’ diye adlandırdığı dönemlerde Balıkesir’in Ayvalık açıklarında yiyecek arayan ‘Çipura’ balığının, mevsimi olmamasına rağmen, bol miktarda yakalanması Ayvalık’lı balıkçıların yüzünü güldürdü.

İlçede, balıkçıların daha çok Ekim ve Kasım aylarında bol miktarda avladıkları Çipura’nın, Temmuz ayında ağlarına takılması, ekonomik krizi derinden yaşayan balıkçıları şaşkına çevirirken, aynı zamanda da yüzünü güldürdü.

Kilosunun 40 TL’den satıldığı Çipura balığının, Ayvalık’ta en yoğun avlandığı Ekim ve Kasım ayları dışında Temmuz ayında da bol miktarda avlanmasının sebebinin dünya genelindeki ekolojik dengelerin alabora olmasından kaynaklandığı sanılıyor.

İlçede balıkçılıkla uğraşan Murat Menlikli adlı genç balıkçı, “Çipura, genelde soğuk ve derin suları seven bir özellikle balık restoranlarının gözdesi olan ve büyük rağbet gören bir balıktır. Temmuz ayının içerisinde olduğumuz bu günlerde, küçük sandalımızla attığımız ağlara kilosunun en az 40 TL’den alıcı bulduğu 30 kg Çipura balığı bizim için büyük bir kazançtır. Allah bereket versin” derken, mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 12:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?