3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ayvalık'ta çöp ev

Ayvalık İlçesi'nde belediye ekipleri, bir evden üç traktör römorku çöp çıkardı.


Sakarya Mahallesi'nde bir apartmanın 3'üncü katındaki Gültekin Yanık'a ait evdeki çöpler, Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri'ne bağlı 10 kişilik ekip tarafından polis gözetiminde boşaltıldı.

Mahalle sakinlerinin, “Evden çok kötü kokular geliyor” diyerek yaptığı şikayet üzerine harekete geçen Ayvalık Belediyesi temizlik işçileri, Fethiye Caddesi 46 numaradaki evde bulunan 36 yaşındaki Gültekin-Hafize Yanık çiftinin kızları 7 yaşındaki Yaren'i dışarıya çıkartıp, evin içinde biriken çöpleri traktör römorkuna yükleyerek çöplüğe taşıdı. Evin temizlenmesi sırasında belediye işçilerinin kötü kokudan etkilenmemeleri için maske taktıkları ve her 10-15 dakikada bir çalışmalarına ara vererek ayran içtikleri gözlendi.

Temizlik sırasında evde bulunan evkadını Hafize Yanık, kızları Yaren'i kapının önünde bırakarak gözlerden uzaklaştı. Olan biteni şaşkınlıkta izleyen Yaren, evde biriken çöpleri annesinin izin vermemesi nedeniyle atmadıklarını söyledi.

Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Amiri İsmail Agamola, evin uzun süre hiç temizlenmediğini düşündüklerini belirterek “Evin tuvaleti borularının kırık olması nedeniyle çalışmıyor. Kendi pisliklerini bile kovalar ve poşetler içinde evde biriktirmişler. Kokudan eve girilecek gibi değildi” dedi.

Bu arada, mahalle sakinleri, Yanık çiftinin kızları Yaren'e şiddet uyguladığını söyledi. Durumu öğrenen Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu küçük kızın koruma altına alınması yönünde Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'ne talimat verdiği öğrenildi.

Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?