7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ayvalık'ta Grup Yorum konseri

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Anfi Tiyatro’da, Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliğinin katkılarıyla bir konser veren protest müziğin ünlü topluluğu Grup Yorum, yaklaşık bin kişilik izleyicinin önünde sevilen parçalarını seslendirdi.

Yüzlerce seyircisine halaylar çektiren Grup Yorum’un şarkıları sık sık ABD karşıtı sloganlarla kesildi.
1985 yılında üniversite öğrencileri tarafından İstanbul’da kurulan, şarkıları ve üyeleri, sol görüşün temsilcileri olarak bilinen Grup Yorum’un Ayvalık’taki konserine ilgi büyüktü. Eğitim-Sen’in Ayvalık Şubesi katkılarıyla gerçekleşen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı konserde Kürtçe, Lazca ve Arapça seslendirilen parçalarla halaylar çeken Yorum hayranları, sahnedeki sanatçıların seslendirdiği şarkıları hep birlikte söylerlerken, sık sık ABD karşıtı sloganlar attılar.

Basında, "Hapishane Şarkıcıları" ve "Kar Makinesi" ismi ile de anılan Grup Yorum; 1987’den başlayarak hemen her yıl bir albüm çıkaran, Türkiye'de ve Avrupa'da her yıl onlarca büyük konser veren grup, bunun dışında yüzlerce kitle eylemine, sokak gösterisine, greve, fabrika ve üniversite işgaline katılmasıyla biliniyor.

Grup üyelerini ve sanatçılarını bu nedenlerle ve müziklerinin içerik ve sunumundaki muhalif çizgi nedeniyle pek çok gözaltı, tutuklama ve yasaklama ile karşılaştığı sık sık değiştirmek zorunda kalan Grup Yorum, Anfi Tiyatrodaki konserinde; Sıyrılıp Gelen, Haziranda Ölmek zor, Cemo, Yıldızlar Kuşandık gibi şarkılarıyla hayranlarına coşkulu bir gece yaşatırken, izleyenler Grup Yorum'un şarkılarıyla konser boyunca sık sık halay çektiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 13:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?