3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ayvalık'ta insanlık dramı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı beldesinde bir aile, zihinsel engelli oğulları ile birlikte 2 aydır sokakta yaşıyor. Hiçbir sosyal güvencesi ve gidecek yerleri olmayan aile, devletten yardım bekliyor. 

1997 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinden gelip Sarımsaklı'ya yerleştiklerini söyleyen Muhsin Bürhan (45), ilçeye gelir gelmez inşaat halinde olan bir siteye işçi olarak alındığını ve burada 10 yıl inşaat bekçiliğinden sıva işlerine kadar her işi yaptığını fakat sosyal hakkını istediğinde kapı dışarı edildiğini öne sürdü. Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Bürhan, psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "10 yıl karın tokluğuna emek verdim. O sıralar ailemi buradaki binalardan birinin bodrum katına yerleştirdiler. Önceleri paramı alıyordum fakat site olduktan sonra maaşım verilmemeye başlandı. Sigortamın yattığını söylediler ancak daha sonra onun da yatırılmadığını öğrendim. Bunu işverenime söylediğimde tepkiye maruz kaldım ve eşyalarımla birlikte kapının önüne konuldum. Gidecek yerim olmadığından sokakta yaşıyoruz. Ailemi koruyamadığım için bunalıma girdim" diye konuştu. 

Muhsin Bürhan'ın sokak ortasında kurduğu sobanın üzerinde çay demleyen eşi Elif Bürhan (42) ise camiden su taşıdığını, banyo yüzü görmediklerini anlatarak, "Bir zamanlar emeğimizi karşılıksız alan site yöneticileri, hakkımız olanı isteyince bizi kapı dışarı attı. Şimdi geceleri hususi arabalarıyla önümüzden geçerken halimize gülüyorlar. Sokakta da taciz ediliyoruz. Akrabam ya da gidecek yerim olsa ne işim var sokakta? Geceleri korkuyorum. Kocam hasta, bu olaylardan sonra psikolojisi bozuldu. Halamın oğlu olan eşimle 15 yaşımda evlendirildim, ondan dolayı oğlum doğuştan zihinsel özürlü. Derdimi anlatacak, sığınacak kimsem yok. Sağ olsunlar başkanımız, kaymakamımız, komutanımız gelip gittiler, kuru erzak getirdiler. Torbalarla kömür bıraktılar. Sokakta kurduğum sobada kömürleri yakarak verilen kuru erzak ile yemek yapıyorum. Ama bu ne zamana kadar böyle gidecek?" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
filiz yılmaz IP: 85.105.56.xxx Tarih : 5.12.2008 14:26:54

ben bu insanların halnden oldukça etkilendim ama herkezin derdi kendine sayın yetkililer bu ailenin dıramını sizlerde göründe içiniz biraz sızlasın.bu şekilde olan insanlarda bu ülkenin vatandaşı seçin zamanı hatırlamak önemli değil bir sefer karın doyar ama sürekli doyması onemli lütfen bir iş verinki çalışsınlar kazansınlar ki aşlarına sahip olsunlar...