6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık'ta küçük esnaf şikayetçi

Ayvalık Esnaf ve Turizmciler Derneği Güç Birliği, ilçede açılan hipermarketlerin esnafa vurulan bir darbe olduğunu iddia etti.

Esnaf ve Turizmciler Derneği Güç Birliği adına, Talatpaşa Caddesi'nde bir basın açıklaması yapan Yavuz Tanyel, "Siz bilmiyor musunuz ki küçük esnaflar için hareketlilik ve canlılık veren ufak paralardır. Oysa marketler tüm bu parayı tek bir elde toplayarak, ilçe ekonomisine sokmayarak direkt dışarı çıkarıyor. Buna rağmen bunlara neden izin verdiniz?" dedi.

Tayle, "Büyük marketler Ayvalık ekonomisine hiçbir şey katmıyor. Tam tersine küçük esnafın zar zor topladığı küçük ölçekli paraları kolayca toplayıp Ayvalık dışına kaçırıyor. Yeni marketler ilçemizi soyuyor. Bizleri iflasa, kepenk kapatmaya zorladığı gibi, ilçemizin canlılığını öldürüyor. Marketler istihdam yalanına sığınıyor, oysa onların yüzünden işten çıkartılanları hiç hesaba katmıyorlar. Bizi istihdam ettiklerini söyledikleri 50-100 kişiyle kandırıyorlar.

Kapanan esnafın istihdamı ne olacak? Küresel krizin vurması yetmiyormuş gibi, kapanan kepenkler yetmiyormuş gibi, iflaslar yetmiyormuş gibi bir de başımıza güçlü marketleri sarmayın" derken, hiç olmazsa pazar günü büyük marketlerin kapatılmasını istedi. Tanyel, bunun için imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?