7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ayvalık'ta Kutlu Doğum Haftası

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla tertiplenen konferans ilgi gördü.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Küreselleşen dünyada ailenin önemi" konulu konferansa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Cici katıldı. Küçükköy İmamı Muhammed Ali Küçük tarafından Kuran-ı Kerim'den ayetlerin okunmasının ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Ayvalık Müftüsü Fikret Ekinci, "Kutlu Doğum Haftası 20 yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde 14 -20 Nisan tarihlerinde kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftası tüm İslam alemine kutlu olsun" dedi.

Daha sonra konuşan Doç. Dr. Recep Cici , Kur'an-ı kerimin, Peygamber Efendimizi (aleyhisselam) şahit, müjdeleyen, uyaran, Allah'ın yoluna çağıran ve kıyamete kadar ışık saçan bir kandil olarak anlattığını, ancak bunu batılıların anlayamadığını kaydetti. Cici, "Hıristiyan dünyasında birçok insanın O'nun hakkında çok övücü sözleri vardır, fakat hiçbiri Hazreti Peygamberi anlatmaya yetmez" şeklinde konuştu.

Bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nı aileye ayırdıklarını belirten Cici, "Annelerini ihmal eden, kadınlara erişemeyen toplumlar, her geçen gün daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya gelir. Başkanlık olarak kadın hakları, çocuk hakları ve kız çocuklarının eğitimini çok önemsiyoruz. Kadın hakları konusunda almamız gereken mesafeler olduğunu farkındayız" dedi.
Cici, "Gerçekten aile birliğini düşünmeye çok ihtiyacımız var. Türk milletinin en önemli hasletlerinden biri de aileye değer vermesidir. Bugün Avrupa'daki insanımızın kimliğini korumadaki en önemli faktör, aile yapısının sağlam olmasıdır. Aile, sahip olduğumuz manevi ve milli değerleri sonraki nesillere aktaran eğitim ocağıdır" diye konuştu.

MİNİK EDA 33 KITALIK ŞİİRİ EZBERE OKUDU
Konferansta sahneye çıkarak Peygamber Efendimizi anlatan '40 yaş' adlı şiiri okuyan 5 yaşındaki Eda Kabak, salonunu dolduran yaklaşık bin kişiye duygulu anlar yaşattı. Minik Eda'ya altın ve bebek hediye edilirken, uzun süre ayakta alkışlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?