6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık’ta mantar satışı yasaklandı

AYVALIK’TA ÇAM MANTARI SATIŞI YASAKLANDI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde önceki hafta yağan yağmurların ardından çam ağaçlarının dibinde kendi kendine yetişen mantarların bol oluşu, ilçede mantar satıcısı sayısını arttırınca, Ayvalık Belediyesi Zabıta Amirliği de mantar satışını yasakladı.

Ayvalık Belediyesi Zabıta Amiri Hasan Erbakılı konuyla ilgili olarak, “Geçen hafta yağan yağmurlarla, ilçemizin de Çam ormanlarıyla dolu olmasıyla bol miktarda çam mantarı üredi. Kültür mantarı dışında tüketilmesi riskli olan Çam Mantarı gibi doğada kendi kendine yetişen mantarların zehirli olma riskleri çok büyüktü. Çam mantarının zehirli olup, olmadığını anlayabilmek oldukça güçtür. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını ve mantardan zehirlenmelerini önleyebilmek için bu kararı aldık ve uyguluyoruz. Ayvalık’ta kültür mantarı dışında seyyar satılan mantarların zehirli olma riski oldukça yüksektir. Biz, Ayvalık Zabıta amirliği olarak halkımızın sağlığını tehdit edecek yiyeceklerin satışına engel olmak zorundayız” diye konuştu.

Son günlerde özellikle ilçenin belirli noktalarından seyyar el arabalarıyla mantar satarak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlar bu yasağa karşı tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise mantar satışına yasak konuşması uygulamasını olumlu karşıladı.

AYVALIK’TA ÇAM MANTARI SATIŞI YASAKLANDI
AYVALIK’TA ÇAM MANTARI SATIŞI YASAKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:44:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 14:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?