6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ayvalık'ta motosiklet denetimi

Balıkesir’in Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri, eksik belgeleri olan, trafik kurallarına aykırı koşullarda bulunan motosikletlerle kask kullanmayan motosiklet sürücülerine göz açtırmıyor.

Çin menşeli motosikletlerin Türkiye’ye girmesiyle birlikte, düşük fiyatlarla alıcı bulan motosikletlerin ülke genelinde olduğu gibi, her geçen gün sayılarının hızla artarak Ayvalık Cadde ve sokaklarını adeta istila etmeleri, trafik kanunlarına aykırı koşulları taşıyanlarıyla, kasksız ve trafik kurallarını çiğneyen motosiklet sürücülerine göz açtırmaması vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Son yıllarda özellikle gençlerin motosikletlerini tam bir trafik canavarı gibi kullandığına dikkat çeken vatandaşlar, “Süratli ve kasksız motosiklet kullanan daha çok gençlerin cadde ve sokaklarda hem bizlerin, hem de kendilerinin can güvenliklerini hiçe sayarak motosiklet sürmelerinden oldukça rahatsızdık. Zaten son günlerde de meydana gelen trafik kazalarının çoğunun bahsettiğimiz motosikletler ve sürücüleri nedeniyle meydana geldiği de bilinen bir gerçek. Gepegenç delikanlılar sadece kask kullanmadıkları için hızlı ve dikkatsizce kullandıkları motosikletleriyle en ufak kazalarda ya ölüyor ya da sakat kalıyorlardı.

Ayvalık Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polislerinin bu konuda denetimlerini sıklaştırarak, motosiklet sürücülerinin adeta korkulu rüyası olmalarını takdirle karşılıyoruz. Trafik Polislerimizin denetimleri sonucunda motosiklet sürücüleri hem eksik olan belgelerini tamamlıyorlar, hem de kask giymenin bir zorunluluk olduğunun farkına varıyorlar. Trafik polislerinin denetimlerini arttırmaları sayesinde pek çok genç motosiklet sürücümüz, bu sayede belki de hayatlarına mal olabilecek kazalardan kendilerini korumuş olacaklar” diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 10:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?