5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ayvalık'ta mucize kurtuluş

ÇÖKEN TERASIN ALTINDA KALDILAR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir bina girişinde ki terasın taşıyıcı bloğunun sağlamlaştırılması çalışması sırasında bloğun yıkılması sonucunda tonlarca ağırlıktaki beton kütlenin altında kalan iki kişiye şans eseri hiçbir şey olmadı.

Yeni Mahalle mevkiinde Mehmet Topuz’a ait üç katlı evin giriş kapısı üzerine yapılan teras çöktü. Tonlarca ağırlıkta ki beton zeminin altında kalan iki ev sahibi Mehmet Topuz (63) ve inşaat işçisi Özkan Nazilli (38) mucize eseri ufak sıyrıklarla mutlak ölümden kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre Yeni Mahalle Fatih Camiinin hemen arkasında bulunan üç katlı betonarme binanın bahçe içerisinden binaya giriş kapısının üzerine teras yapan Mehmet Topuz adlı vatandaş, terası taşıyan taşıyıcı bloğu sağlamlaştırmak istedi.

Bu amaçla olay günü saat 11.00 civarında kendisine yardım etmek isteyen Özkan Nazilli ile birlikte terası taşıyan bloğu sağlamlaştırma çalışmaları sırasında aniden taşıyıcı bloğun yıkılması ile tonlarca ağırlığında ki teras, iki adamın üzerine çöktü. Olay sırasında kendini beton kütlenin dışına atmayı başaran Mehmet Topuz kazayı küçük sıyrıklarla atlattı. Beton kütlenin altında kalan Özkan Nazilli ise, taşıyıcı blok yıkılmaya başladığı anda kendini evin duvar kısmına atınca, oluşan yaşam üçgeninde kaldı.

Tonlarca ağırlığında ki beton kütlenin altında kalan her iki vatandaş olay yerine gelen yardım ekipleri ve vatandaşlarca Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre her iki vatandaşın da sağlık durumunun iyi olduğu ve yapılan müdahale sonrasında taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

ÇÖKEN TERASIN ALTINDA KALDILAR
ÇÖKEN TERASIN ALTINDA KALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 18:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?