7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ayvalık'ta turizm toplantısı

Turizmciler Ayvalık'ta biraraya geldi. Toplantıda konuşan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "Günlük sorunları aşmalı ve geleceğin vizyonunu oluşturmalıyız" dedi. 

Sarımsaklı Temizel Hotel'de düzenlenen toplantıya Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir, AKP Belde Başkanı Suat Akın ve çok sayıda turizmci katıldı. Milletvekili Çömez, "Altyapı sorunlarını İller Bankası'nın sağladığı imkanlarla çözmeye başlıyoruz. Önümüzdeki dönemde kanalizasyon ve arıtma sorunlarımızı çözmüş olacağız. Bu yıl fosseptiklerin beldeye zarar vermemesi için daha dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Konuyla ilgili sayın valimizle görüştüm. Birkaç gün içerisinde beldeye gelerek fosseptik sorununa çözüm arayacak. Karayolları kampının yıkıntılarının tahliyesi ile ilgili sayın Bakan Özak ile görüştüm. Kendisi, molozların toplanması konusunda ilgililere talimat verdi. Önümüzdeki günlerde belediye imkanları ile temizliğe başlayacağız. Belde girişindeki yola, belediyenin yaptığı katkılara ek olarak turizmcilerden de destek bekliyoruz. Yatak başına 25 milyon liralık bir destek mutabakatı sağlandı. Ben de yolla ilgili Ankara'dan her türlü desteği bulacağım. Beldemizde çıkan Sarımsaklı Taşı için özel işletmelerin talepleri var. Ben Sarımsaklı Taş işletmelerinin belediyeye tahsis edilmesini ve beldenin bu taşın güzelliğini yansıtmasını arzu ediyorum. Belediye arzu ettiği takdirde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan bu konuda destek isteyeceğim. Buraya gelen turistlerin sosyal ihtiyaçlarının ve diğer taleplerinin karşılanması için beldede yeni imkanlar oluşturmak mecburiyetindeyiz. Milli Emlak'a ait bazı arazileri böylesi projelerde değerlendirmek üzere belediye başkanımızın bir talebi olmuş. Bu konuda Ankara'dan her türlü desteği vermeye hazırım. Ayrıca turizmciler olarak bölgenin güzelliğini, coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliklerini değerlendirecek ve dünya gündemine taşıyacak bir vizyon ortaya koymalıyız" diye konuştu. 

"Ben turizmci arkadaşlarımızla birlikte TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Bakanlığı, yabancı misyonların turizm ataşeleri ve yurtdışındaki tur operatörleri ile temas kurmaya hazırım" diye devam eden Çömez, "Ancak bir master plan çerçevesinde vizyon oluşturmak ve geleceğe böylece yürümek zorundayız. Sektörün bölgeye sağlayacağı katma değere yürekten inanıyorum ve her türlü taleple ilgili mücadele ve desteğe hazırım" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 14:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?