5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ayvalık'ta Yunan istihbaratçı bilmecesi

(ÖZEL HABER) AYVALIK'TA YUNAN İSTİHBARATÇI BİLMECESİ

Yunanistan'dan tekne ile Balıkesir'in Ayvalık ilçesine giriş yapan bir Yunan subay ve beraberindekilerin, "Kara Kutu" operasyonu kapsamında tutuklu bulunan F.J. için girişimde bulundukları ileri sürüldü.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ve Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak sürdürdüğü Peker kardeşlere yönelik "Kara Kutu" (K) adlı operasyonda aralarında futbol camiasında yönetici olarak yer almış tanınmış isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Şüphelilerden Jale Tur'un sahibi F.J. ilk etapta çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmış, daha sonra savcılığın itirazı üzerine tekrar yakalanarak tutuklanmıştı. Burhaniye Kapalı Cezaevi'nde yatan F.J. için dün sabah Yunanistan'dan bir istihbarat subayının Türkiye'ye gelerek, F.J. lehinde girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Yunan istihbarat subayının, beraberindeki iki avukatla Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde temaslarda bulunduğu öne sürüldü. F.J.'nin olay tarihinde Yunanistan'da bulunduğuna dair belgeleri adli makamlara sunmak için geldikleri kaydedilen Yunanlıların bu girişimleri dikkat çekerken, Türk makamlarının iznine bağlı olması gereken Yunanlı subayın Ayvalık'a gelip adli makamlarla temasa geçmesiyle ilgili girişimin yasal boyutu ve olayın gerçekliğiyle ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

GÜMRÜKTEN BAŞKA KİMLİKLE GİRİŞ YAPMIŞLAR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşanan olayda İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ayvalık'a 5 kişi giriş yaptı. Bunlardan birinin Stradis isimli Yunanistan'ın Midilli Adası'nda gümrük görevlisi şahıs, diğerinin Jale Tur'un Midilli Adası'ndaki görevlisi Maria isimli kadın ile Atina'dan isimleri öğrenilemeyen 2 Yunanistanlı avukat ile kendisini Yunanistanlı polis kimliği ile tanıttığı ileri sürülen ismi öğrenilemeyen bir subay oldukları öğrenildi. Şahısların Ayvalık gümrüğünden giriş yaparken gerçek kimliklerini gizlemeleri sebebiyle Türk makamlarının konudan bilgisi olmadığı kaydedildi.

Yunan subayının hangi yetki ve izinle gelip Türkiye'de böyle bir girişimde bulunduğu ise soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.

EMNİYET MÜDÜRÜ AYDIN: "GEREĞİ YAPILIR"

Ayvalık'taki konuyla alakalı olarak İHA muhabirine açıklama yapan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, ilçedeki bu gelişmeden bilgisi olmadığını söyledi. Böyle bir konunun kendilerine intikal etmediğini belirten Aydın, bunun bir söylenti de olabileceğinin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Konuyla alakalı bilgilerin görgü tanıklarının ifadeleriyle teyitli olduğunu öğrenen Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Bu halde teşkilatımızın ilgili birimleri gerekli araştırma ve çalışmayı mutlaka yapmıştır, yapıyorlardır. Konudan bilgimiz yok ancak gereği mutlaka yapılır" diyerek gereken çalışmanın yapılacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 21:09:01
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 09:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?