7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Azeriler festivale renk kattı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde düzenlenen 1. Kültür-Sanat ve Süt Festivali'nde sahne alan Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu izleyicilere keyifli bir gece yaşattı.

Kepsut Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, Azerbaycan ekibi Bayram Yeri'nde gösteri sundu. Azeriler gösterileriyle nefes keserken, seyircilerden tam not aldı. Dört bölüm olarak sunulan gösterinin birinci bölümünde Azeriler mahalli oyunlarını oynadı. İkinci bölümde ise Çoban Oyunu adlı gösterilerini sergileyen ekip, üçüncü bölümde Nar-ı Aşk, Vuslat, dördüncü bölümde ise "Barış Dansı"nı sahneledi. Çok sayıda oyuncunun yer aldığı toplulukta, erkek ve bayan oyuncular performanslarıyla izleyicilerden alkış aldı. Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu, Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait folklor zenginliğini yeni bir yorumuyla seyircilerle buluşturuyor.

Gösteri sonunda sahnede Türk bayrağı açan ekip davetlilerden büyük alkış topladı. Elindeki dolu bardakları devirmeden Türk gelinini canlandıran bir oyuncunun performası dikkatlerden kaçmadı.
Başarılarından dolayı topluluğu tebrik eden Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ilçe halkına keyifli bir gün yaşatmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Cankul, vatandaşlara gelecek yıl festivalin daha kapsamlı olacağı müjdesini verdi. Cankul, topluluğa başarılarından dolayı plaket takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 11:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?