6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Azılı hırsız yakayı ele verdi

AZILI HIRSIZ YAKALANDI

Balıkesir il merkezinde meydana gelen ev ve iş yerlerinden hırsızlık olayları ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, yakalanarak göz altına alınan R.T. adlı genç, 6 ayrı hırsızlık suçu işlediği gerekçesiyle, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Karesi Mahallesi’nde bulunan ve şüpheli H.A.’nın işletmeciliğini yaptığı bir spot eşya dükkanına çalıntı bir televizyonun satıldığı duyumunun alınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, yapılan incelemeler neticesinde, iş yerine 1 adet LCD televizyonun satıldığı, bu televizyonun müşteki R.Y.’a ait 29 Ekim 2009 günü evinden çalınan televizyon olduğunun tespit edilmesi üzerine, şüpheli H.A., televizyonu satan S.D. ve eşi R.D. yakalandı, çalıntı televizyon müştekiye teslim edildi.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda televizyonu getiren şahsın R.T. isimli şahıs olduğu tespit edilerek, şahıs polis tarafından yakalandı, ancak olaylarla ilgili bilgi vermeyerek susma hakkına kullandı. Şüpheli R.T.’un arkadaş çevresinde yapılan araştırmalarda, şüpheli E.A.’ya 2 adet 82 ve 107 ekran LCD televizyon sattığı, yine Ş.Ç. isimli şahsa 1 adet Laptop bilgisayar sattığı tespit edildi ve şüpheliler E.A., E.K. ve Ş.Ç., çalıntı televizyonlar ve Laptop bilgisayarla birlikte polis tarafından yakalandı. Çalıntı televizyonlar ve laptop bilgisayar mağdurlara teslim edildiği, şüphelilerin de ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi Cumhuniyet Savcısı’nın talimatıyla salıverildikleri öğrenildi.

Şüpheli R.T.’un evinde yapılan aramada, hırsızlık olaylarında kullandığı 1 adet keski ve 1 adet bıçak bulunarak zapt edildiği, 1 adet çalıntı kamera bulunarak sahibine teslim edildiği belirtildi. Şüpheli R.D.’nin evinde yapılan aramada ise, çalıntı oldukları tespit edilen 1 adet valiz, 1 adet kumbara, 1 adet bayan el çantası ve imitasyon takılar bulunarak sahiplerineteslim edildi.

Bahsedilen hırsızlık olaylarının yapılan araştırması sonucunda, ev ve iş yerinden hırsızlık şüphelisi olan R.T.’nin il merkezinde 6 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği öğrenildi. R.T.’nin, hırsızlık olaylarının bir kısmını, şüpheli Y.O. ile birlikte gerçekleştirdiğini tespit eden emniyet güçleri, Y.O.’yu firari şüpheli olarak arıyor.

Hırsızlık olaylarının şüphelileri, R.T. ve R.D. mahkemeye çıkartıldı ve R.D. serbest bırakılırken, R.T. ise, tutuklanarak Balıkesir Cezaevi’ne gönderildi.

AZILI HIRSIZ YAKALANDI
AZILI HIRSIZ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 17:40:01
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 09:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?