7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Babasının boğazını kesti!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, akıl hastası bir genç, sigara yüzünden tartıştığı babasını kalbinden ve boğazından bıçaklayarak öldürdü.

Edinilen bilgilere göre, Almanya'da yaşayan Öztanas ailesi, tatil için Burhaniye'de Öğretmenler Mahallesi 1142. Sokak'taki tripleks yazlıklarına geldi. 3 kez evlenen ve toplam 5 çocuk sahibi olan baba Metin Öztanas, eşi Ümriye Öztanas (45), ilk eşinden olan akıl hastası oğlu Tolga Öztanas ve 3. eşinden olan 7 ve 8 yaşlarındaki diğer çocuklarıyla birlikte balkonda kahvaltı yapıyordu. Çok sigara içtiği için babası tarafından sık sık ikaz edilen ve yaklaşık 2 hafta önce tedavi gördüğü Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden çıkan Tolga Öztanas, kahvaltı masasında sigara içmeye başladı. Babası tarafından çok sigara içmemesi konusunda tekrar uyarılan Tolga, öfkelenerek, eline aldığı ekmek bıçağı ile babasının boğazını kesti ve daha sonra bıçağı babasının kalbine sapladı.

AMBULANS GELMEDEN ÖNCE ÖLDÜ

Anne Ümniye Öztanas ve küçük çocukların gözleri önünde gerçekleşen olay sonrası komşular ambulans çağırdı. Olay yerine sağlık ekiplerinden önce gelen polis, Tolga Öztanas'ı yakaladı. Kanlar içinde yerde yatan baba Metin Öztanas, sağlık ekipleri olay yerine gelmeden önce hayatını kaybetti.

Gözleri önünde eşi öldürülen Ümriye Öztanas sinir krizleri geçirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, suç aleti olan ekmek bıçağını buldu. Baba Metin Öztanas'ın cenazesi balkondan alınarak cenaze aracına konulduktan sonra Burhaniye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayın şokunu üzerlerinden atamayan 7 ve 8 yaşlarındaki iki çocuk, annelerini teselli etmeye çalıştı.

KARDEŞLERİNİ DE ÖLDÜRECEKTİ

Oğlu tarafından canice öldürülen baba metin Öztanas'ın mütevazı bir insan olduğunu söyleyen komşuları, akıl hastası olan Tolga Öztanas'ın da çevreye bir zarar vermediğini, zaman zaman babasıyla tartıştığını söyledi. Komşular, ailenin bayramın ikinci günü kendilerini ziyaret ettiğini anlattı.

Gözaltına alınan Tolga Öztanas, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, babası gözleri önünde öldürülen 8 yaşındaki Burak Öztanas, ağabeyinin kendilerine de zarar vermek istediğini söyleyerek, "Babamla ağabeyim sürekli sigara yüzünden tartışırdı. Kahvaltıdayken ağabeyim yine sigara içti ve babamla tartıştılar. Babam, 'Sigarayı biraz azalt' dedi. Ağabeyim de, 'Yetti be!' dedikten sonra içeriden aldığı bıçakla babamı öldürdü. Bize de zarar vermeye çalıştı, ama annem bizi korudu" dedi.

Cinayet zanlısı Tolga Öztanas'ın nüfus cüzdanından Hristiyan olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 15:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?