7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Baharatçıyı borcu yüzünden kaçırdılar

ADAM KAÇIRMA OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

Balıkesir'in körfez bölgesinde fidye için kaçırıldığı iddia edilen şahıs, kendisini kaçıran şüphelilerin para teslimatı sırasında operasyon düzenleyen Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalanması sonucu kurtarıldı. Gözaltına alınan 2 şüpheli ise adli makamlarca serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Edremit ilçesinde ikamet eden ve burada baharatçılık yaptığı belirlenen Ziya Pehlivanoğlu (52), 10 gün önce kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kaçırıldı. Görgü tanıklarının polise verdiği ifadelere göre, bıçakla tehdit edilerek 10 H 2657 plakalı bir araca zorla bindirilen baharatçıdan bir daha haber alınamazken ailesine gelen telefonda Ziya Pehlivanoğlu'nun ellerinde olduğu, kendilerine 28 bin TL. getirilmesi halinde serbest bırakacaklarını söyledikleri iddia edildi. Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce aranan mağdurun kendi aracıyla kaçırıldığı bilgisini alan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu şüpheliler ele geçirildi. Baharatçının ailesini arayıp alacakları olan paranın verilmesini isteyen şüphelilere polis tarafından operasyon düzenlendi. Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı planlı operasyonda adam kaçıran şüphelilerden biri Pehlivanoğlu'nun yakınlarıyla Balıkesir'de buluştu. Bu esnada önceden tedbir alan sivil ekiplerin harekete geçmesiyle şüpheli şahıs suçüstü yakalandı. Daha sonra diğer şüpheliyi de yakalayan ekipler kaçırılan Ziya Pehlivanoğlu isimli şahsı kurtardı.

Ziya Pehlivanoğlu, şüphelilerin kendisini bıçak tehdidi ile alacak verecek meselesi yüzünden kaçırdıklarını ve bu süre içinde kendisine bir zarar vermediklerini, şüphelilerin zorlamasıyla yakınlarını arayıp para istediğini, aracında bulunan başkasına ait giyim eşyalarını şüphelilerin sattığını, kaçırıldığı süre içerisinde hep araç içinde yatıp kalktıklarını, şahıslardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Şüpheliler ise Ziya Pehlivanoğlu'dan daha önceden kalan alacaklarının olduğunu, defalarca istemelerine rağmen vermediğini, fidye istemelerinin söz konusu olmadığını söyledikleri öğrenildi. Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan A.E. (32) ve F.B. (31) isimli 2 şüpheli sorgularının ardından adli makamlara teslim edilirken, Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ADAM KAÇIRMA OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI
ADAM KAÇIRMA OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 18:07:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 13:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?