5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bahçelievler'de korkutan patlama

BALIKESİR'DE BİR BİNADA PATLAMA (2)

Balıkesir'de 4 katlı bir binanın bodrum katında meydana gelen patlama, büyük paniğe yol açtı. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak'ın da ikamet ettiği binada büyük çapta hasar oluştu.

Olay, akşam saatlerinde Bahçelievler mahallesi Akasya sokak üzerindeki 4 katlı bir binada meydana geldi. Binanın bodrum katında kalorifer dairesiyle karşılıklı bulunan bir dairede meydana gelen patlama, üst kattaki daireler ile çevredeki bina ve araçlarda hasara yol açtı. Toplam 9 dairenin bulunduğu binada Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak'ın da ikamet ettiği öğrenildi. Olay esnasında patlamanın meydana geldiği binanın karşı dairesinde olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, büyük bir gürültü duyduklarını ve korkuya kapıldıklarını anlattı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Binanın bulunduğu cadde ve sokaklar, polis ekipleri tarafından araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Evlerinde otururken patlama anında dehşet dolu anlar yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, binayı hemen terk edip sokağa kaçtı ve çevre binalardaki komşulara sığındılar. Olayı yaşayan görgü tanıkları çok büyük bir gürültü olduğunu bunun ardından ikinci bir patlama sisi duyduklarını ve büyük bir alev topu oluştuğunu anlattılar.

Balgaz görevlileri tedbir amaçlı olarak binanın doğalgazını kesti. İlk etapta doğalgaz patlaması olabileceği değerlendirilen patlamanın bundan kaynaklanmadığı tespit edildi. Olay yerine sevk edilen Terörle Mücadele (TEM), Asayiş Şube, İstihbarat Şube görevlileri inceleme yaparken, sızıntı yapan küçük bir tüpün patlamaya sebep olmuş olabileceği belirtildi.

 

"EV BOŞTU, KİRAYA VERMEK İÇİN GELMİŞTİM"

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği dairenin sahibi Hasan Ö., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay anını anlatan Hasan Ö., "Evde tek ben vardım, burası boştu zaten. Ben Susurluk'ta oturuyorum. Ev boştu, kiraya vermek için gelmiştim. Ben patlama esnasında büyük odada oturuyordum. Patlama sesi kazan dairesi tarafından geldi, zaten içeriye doğru göçmüş. Küçük tüpü ben hiç kullanmadım. Pazar yerinden kavun aldım, lor aldım, loru ekmeğe sürdüm yedim. Otururken patlama oldu" dedi.

Patlama nedeniyle büyük çapta hasar meydana gelen binanın dışında da çatlak oluştu. Polis olayla alakalı olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

BALIKESİR'DE BİR BİNADA PATLAMA (2)
BALIKESİR'DE BİR BİNADA PATLAMA (2)
BALIKESİR'DE BİR BİNADA PATLAMA (2)
BALIKESİR'DE BİR BİNADA PATLAMA (2)
BALIKESİR'DE BİR BİNADA PATLAMA (2)
BALIKESİR'DE BİR BİNADA PATLAMA (2)
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 22:39:02
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 09:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?