5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bakan Çelik Bandırma'da

BAKAN ÇELİK BANDIRMA'DA

Devlet Bakanı Faruk Çelik, TÜSİAD gibi bazı çevrelerin suskun kalmasının altında Anayasa değişikliği gibi güzel bir icraatı AK Parti'nin yapıyor olmasının yattığını söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Çanakkale programı öncesinde Bandırma'ya uğrayarak, eski MÜSİAD Bandırma Şubesi Başkanı İhsan Durgut'un sahibi olduğu Malatya Mobilya Nino Home Mağazası'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin krizden en az etkilenen ülkelerden olduğunu ifade ederek, "Böyle açılışlar daha da devam edecek. Türkiye krizden az etkilenen ülkedir, rakamlar da bunu doğruluyor. Sanayi üretim endeksi yükseliyor, kapasite kullanımı yükseliyor, ihracat artıyor, işsizlik düşüyor.

Oysa İspanya, Portekiz sallanıyor, Avrupa'da ümitler kırılmış. Birçok Batı ülkesine çok ciddi sıkıntılar var. Türkiye'de müteşebbisler bu zorluğun üstesinden gelme konusunda sağlıklı iradesi, dayanma azmi Türkiye'nin geleceğini aydınlık kılmaya yeterlidir" dedi.

Bakan Çelik, açılışı Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Kaymakam Ali Mantı, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Belediye Başkanı Sedat Pekel ve Nino Home Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Çelik'le birlikte yaptı.

"TÜSİAD'IN AÇIKLAMA YAPMAMASI MANİDARDIR"

Bakan Çelik, daha sonra AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, TÜSİAD'ın Anayasa değişikliği konusunda fikirlerini açıklamamasının çok manidar olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilgili ilgisiz her konuda fikir açıklayan, rapor hazırlayan kuruluşlardır. TÜSİAD'ın referandumla ilgili açıklama yapmaması çok manidardır. Çok yanlış buluyorum. Bir ülkede demokrasinin çıtası ne kadar yükseliyorsa, hukuk devleti olma güvencesi ne kadar pekişiyorsa, o

ülkede ticari aktivite ona oranla gelişir. Eğer Türkiye son dönemlerde ekonomide bir ivme kazandıysa, dünya ülkeleri arasında itibar elde ettiyse bunun altında demokratikleşme sürecinde ve hukuk devleti olma konusunda attığımız adımlar yer almaktadır. Onun için TÜSİAD'ın herkesten önce Anayasa değişikliğine 'Bu az oldu, yeterli değil, çağdaş dünyayla bütünleşme konusunda daha geniş kapsamlı değişiklik yapması gerekir' diye ifade etmesi gerekir. Suskun kalmaları çok anlamlıdır. Bunun altında bu güzel icraatı AK Parti'nin yapıyor olması yatıyor" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇELİK BANDIRMA'DA
BAKAN ÇELİK BANDIRMA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 17:31:05
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 18:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?