3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bakan Ekren Balıkesir'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Hürriyet gazetesinin Özgürlük Treni'yle ilgili programa katılmak için Balıkesir'e geldi. 

Hürriyet gazetesinin, "Hürriyet hakkımız, tren özgürlüktür" sloganıyla bir süre önce başlattığı programın Balıkesir ayağı bugün gerçekleşti. Hürriyet'in Balıkesir Gar'ındaki programı için kente gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, özel uçakla geldiği Balıkesir Havaalanı'nda Vali Selahattin Hatipoğlu, AK Parti Balıkesir milletvekili Edip Uğur ve Belediye Başkanı Sabri Uğur tarafından karşılandı. Balıkesir'deki törene; tanınmış köşe yazarları Enis Berberoğlu (Hürriyet), Nuri Elibol (Türkiye) ve Mustafa Ünal da (Zaman) katıldı. Buradaki çocukları seven Ekren, yöresel Pamukçu Bengi ekibinin folklor gösterisini izledi. 

Sındırgı Belediyesi'nin ünlü Yağcıbedir halılarından oluşan bir sergi açtığı istasyondaki karşılama töreninin ardından, Hürriyet yazarlarının eşlik ettiği Bakan Ekren treni gezdi. Ankara'ya ait maketleri inceleyen Bakan Ekren, Özgürlük Treni ile ilgili bilgi aldı. 

CNN Türk'ün canlı yayın yaptığı tren tanıtımının ardından belediyeye yürüyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Belediye Başkanı Sabri Uğur'dan kentsel dönüşüm ve lojistik köyü yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı. Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur'dan övgüyle söz eden Ekren, Çanakkale'yi de içine alan Balıkesir bölgesinin kalkınma ajansları marifetiyle ekonomik ve sosyal gelişiminin tüm ayrıntılarıyla değerlendirileceğini, kentlerle ilgili bir farkındalık ortaya koyup gereken yatırım desteklerinin bu illere sağlanacağını söyledi. 

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, bir gazetecinin sorusu üzerine, Atıksu Arıtma Tesisi'nin elektrik tüketimi için Tedaş'a ayda 67 bin YTL ödediklerini, bunun yüzde 50 indirimli fiyat olduğunu söyledi. Ayrıca, Sabri Uğur, görevi 17 trilyon lira borç, 2 trilyon lira haciz ve 33 milyar lira kasa mevcudu ile devraldıklarını, Balıkesir Belediyesi'nin bugün 11 milyon dolar varlığa sahip olduğunu, tüm bunların stratejik, vizyonlu, plan ve projeli çalışmanın neticesi olduğunu ifade etti.

BAKANIN SİMİT TERCİHİ 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Balıkesir'deki programı sırasında açlığını simit yiyerek giderdi. Balıkesir Belediyesi'ni ziyaretinde özel çantasında taşınan simidini isteyen Ekren'in çaylı simitli, domates ve peynirli aperatifinden görüntü alınmaması istendi. Bu arada köşe yazarları ve diğer misafirlere de simitli mönüden ikram edildi. 

Belediye Başkanı Sabri Uğur, ziyaretin anısına Ekren'e Balıkesir minyatürü hediye etti. Buradan valiliğe geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan brifing aldı. Ekren, öğleden sonra meslek örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek ekonomik ve sosyal konsey toplantısı yapacaklarını bildirdi. Vali Hatipoğlu da Bakan Ekren'e kolonya ve halı hediye etti. 

Hürriyet, Türkiye ve Zaman yazarlarının eşlik ettiği Bakan Ekren'in Balıkesir'deki temasları devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?