6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bakan Eroğlu'nun Balıkesir ziyareti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de alan kılavuzlarına sertifika verdi, 50 adet sülünü doğayla buluşturdu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin il kongresi için geldiği Balıkesir'de bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu. Kongreden sonra bakanlığına bağlı birimlerin hazırladığı programlara katılan Bakan Eroğlu, Özmerkez'deki Karesi Toplantı Salonu'nda, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün hazırladığı törende, "alan kılavuzları"na sertifikalarını dağıttı. 64 alan kılavuzunu tebrik eden Bakan Eroğlu, burada 'Sarıkız' efsanesini dinledi. Kazdağları'nda alan kılavuzluğu yapan İtalyan Orlianna Sına, bölge tanıtımda görev aldığını ve Kazdağlarını çok sevdiğini belirtti. Orlianna Sına, Bakan Eroğlu'na İtalyanca sunumuyla Kazdağları'nı tanıttı. Ayvalık adalarıyla ilgili de bilgiler alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çevrecilerle birlikte ant içti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'deki programında 50 adet sülünü doğa ile buluşturdu. Değirmen Boğazı Mesire Alanı'nda kafesler içindeki sülünleri doğal ortamına salan Bakan Eroğlu, bu yıl içinde Balıkesir'de toplam 500 sülünün doğaya salınacağını belirtti. Eroğlu, "Doğal hayatı yaşatma amacı ile Balıkesir'e 500 adet sülün salacağız. Bugün 50 tane salındı. Tabii olarak üremelerini sağlayacağız. Bu konuda avcılara büyük görev düşüyor, bunları yok etmemeleri gerekir. Keklik ve sülün üretim merkezlerimiz var. Keklik üretim merkezlerinin sayısını artırıyoruz. Türkiye'de toplam 64 bin keklik ve sülün üretecek noktaya geldik" dedi.

"KAZDAĞLARI'NDA ALTIN ARANMIYOR"
Değirmen Boğazı'ndaki sülün salma töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu Kazdağları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu bölgede altın arandığı iddialarını yalanlayan Bakan Eroğlu, "Kazdağları milli park alanında, hiçbir altın arama durumu yoktur. O bilgiler yanlıştır. Biz milli parklarda öyle şeylere müsaade etmiyoruz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, bir soru üzerine zeytinin orman ağacı olduğunu, bunun kişisel kanaati olduğunu söyledi. Zeytin ağaçlarının ormana dahil edilmesiyle ilgili sonucun TBMM'den çıkacak kanunla olabileceğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Şu anda zeytin ile ilgili bir komisyon çalışması yapıldı. Kurum görüşleri için bu taslak gönderildi. Görüşlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilecek. Kanunu yapan bizler değiliz, yüce meclis kanunu yapacak. Onlar ne karar verirse biz uygulayacağız. Benim şahsi kanaatim zeytin de bir orman ağacıdır.

Özellikle bozuk orman alanlarında zeytinciliğin de teşvik edilmesi maksadıyla mevzuatta bu şekilde düzenleme yapılması elzemdir. Ayrıca bunun şöyle bir faydası var, orman köylerinin yanında zeytinliklerin olmasını biz arzu ediyoruz. Yangın için geri plandaki asıl ormanların korunmasında bu zeytinliklerin çok büyük faydası olur. O bakımdan, şahsi görüşüm zeytinin orman ağacı olduğu kanaatidir" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, programının sonunda Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Edip Uğur, İsmail Özgün, Cemal Öztaylan ve daire müdürleriyle birlikte yemek yedi. Bakan Eroğlu, yemekten sonra stadyumda kendisini bekleyen helikopter ile Balıkesir'den ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 10:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?