6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bakan Gönül Balıkesir'de

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, özel bir ziyaret için geldiği Balıkesir'de, bakanlığa bağlı İşbir Elektrik A.Ş. Jeneratör Üretim Fabrikası'ndaki incelemesinin ardından askeri uçakla Ankara'ya döndü. 

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, resmi program harici olarak özel bir ziyaret için geldiği Balıkesir'de, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) iştiraklerinden olan jeneratör üreticisi İşbir Elektrik Üretim A.Ş'de incelemelerde bulundu. Ankara'dan askeri bir uçakla geldiği Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda askeri törenle karşılanan Milli Savunma Bakanı Gönül'ün programı sabah saatlerindeki sis sebebiyle bir saat tehirli başladı. Ankara Eti Mesgut Askeri Havaalanı'nda sis sebebiyle uçağın kalkmasına izin verilmedi. Bakan Gönül, hava şartlarının normale dönmesinin ardından Balıkesir'e geldi. Karşılama töreninde, Vali Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkan Vekili Himmet Sinoplugil, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit ile diğer askeri ve sivil erkan hazır bulundu. 

İşbir Elektrik A.Ş'ye geçen Bakan Vecdi Gönül, burada TSKGV Genel Müdürü Emekli Korgeneral Aydın Şen, İşbir Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Ahmet Özteker, fabrikanın genel müdürüyle idari ve teknik personel tarafından karşılandı. Doğrudan toplantı salonuna geçen Bakan Gönül, burada yapılan jeneratör üretimiyle ilgili brifing aldı. İşbir Elektrik A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Özteker, Bakan Gönül'e günün anısına bir plaket takdim ederken, Bakan Gönül de Özteker'e bir plaket verdi. İşbir Elektrik A.Ş.'nin sermaye artırımına gittiği, 6 milyon Euroluk sermaye artışının 1.5 milyonunun bu sene, geriye kalan 4.5 milyonluk kısmınınsa 2007 Haziran'ında tamamlanmış olacağı bildirildi. İşbir Elektrik A.Ş. Genel Müdürü D. Özer Özdinç'in sunduğu brifingin ardından fabrikaya geçen Bakan Gönül, buradaki çalışmaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Savunma Bakanı Gönül, zaman zaman işçilerle sohbet etti. Vecdi Gönül, daha sonra fabrika yemekhanesine geçerek burada işçilerle beraber yemek yedi. Şirketin şeref defterini imzalayan Bakan Gönül, öğleden sonra yine 9. Ana Jet Üssü'nde kendisini bekleyen aynı askeri uçakla Balıkesir'den Ankara'ya hareket etti. 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 22:07:12
Güncelleme :18 Kasım 2006 Cumartesi 22:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?