6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bakan Özak Balıkesir'de

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yeni Genelkurmay Başkanı'nı 1 gün önce hükümet olarak atadıklarını, bunun gayet başarılı bir operasyon olduğunu, doğru olanı yaptıklarını söyledi.
Balıkesir'deki temasları sırasında AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Özak, gündeme ilişkin açıklamalar yaparken, önemli mesajlar verdi. İşbaşında oldukları günden beri 6 bin kilometreyi aşkın yol yapıldığını belirten Özak, yılda bin 500 kilometreyi geçtiklerini, buna rağmen yapılan eleştirilerin büyük haksızlık olduğunu kaydetti. Sadece eğitimle ilgili 70 bin derslik yaptıklarını kaydeden Bakan Özak, "Bu, Cumhuriyet tarihi rekorudur" dedi. Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ndeki karayolunun sadece Balıkesir'in değil, Türkiye'ye ve dünyaya ait bir yol olduğunun altını çizen Özak, bu yolun öncelikli olarak bitirileceğini belirtti. Hükümete yönelik yapılan muhalefetlerde, milliyetçilik ve vatanseverlik söylemlerini kullananlara sert çıkan Bakan Özak, hükümet olarak gerçekleştirdikleri icraatlardan da söz ettiği sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Milliyetçilikten, vatanseverlikten bahsediliyor. Gerçek vatanseverlik nedir biliyor musunuz? Yetimin hakkını korumak, hiçbir bankayı fona devretmemek. 46 milyar dolar gitti bizden evvel arkadaşlar. Bizim dönemimizde 1 lira yok, Allah'a şükür. Gerçek vatanseverlik budur. Gerçek vatanseverlik IMF'den para almamaktır. 11 milyar dolara düşürdük. Bizi eleştirenler gitti, IMF'den borç aldı. 24'ten aldık 11'e düşürdük. Vatanseverlik budur. Enflasyonu düşürmektir, vatandaşı hastanede rehin bırakmamaktır. Çocuğa ücretsiz kitap vermektir, köydeki okullara bilgisayar sınıfı açmaktır gerçek vatanseverlik. 21. yüzyılda kim bilgiyi elinde tutarsa öncü olacak. Bilgi de eğitimle olacak. Hiç düşünebiliyor musunuz, köydeki bütün okullarda bilgisayar ve internet var. Gerçek Atatürkçülük budur, hiç kimse bizden fazla Atatürkçü olamaz. Teşkilattaki bu ruh, birliktelik, azim ve karar devam ettiği müddetçe AK Parti uzun yıllar daha iktidarda olur ve bu hizmetler devam eder. Bugün yakalanan güven ve istikrarı devam ettirmemiz lazım. Her hafta 8 saat Bakanlar Kurulu toplantısı yapmamıza rağmen iş bitmiyor arkadaşlar. O akşam MYK'ya gidiyor sayın başbakan. Evinde, ofisinde, başbakanlıkta geç saatlere kadar bakanlarımızla toplantı yapıyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüyor. Türkiye, 3 ayda bir toplanarak yönetiliyordu bir dönem biliyorsunuz. Ama o kişiler bugün ortada, terörden siyaset yapmak istiyorlar, cenazelerde siyaset yapmak istiyorlar, bunlar doğru değil. Terör uluslararası bir sorun, herkesin, hepimizin sorunudur. Üstesinden devletimiz gelir, hükümetimiz gelir, milletimiz gelir."

"YOLSUZLUĞUN ÖNÜNÜ KESTİK, YETİMİN HAKKINI KORUYORUZ"
Bakan Özak, hükümet olarak yolsuzluğun önünü kestiklerini, yetimin hakkını da koruduklarını söyledi. Faizleri giderek azalttıklarını, borçlanmayı da düşük faizle uzun vadeli yaptıklarını kaydeden Bakan Özak, dedikodu, gıybet ve iftiralara karşı teşkilatın bir yumruk gibi kenetlenmesi gerektiğini belirtti. Bakan Özak, "Allah'a şükür, yolsuzluğun önünü kestik. Yetimin hakkını koruyoruz, tasarruf yaparak güzel hizmetler yapıyoruz. Gelecekte çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmaya çalışıyoruz. Çok sabırlı olmalıyız. Dedikodu, iftira, gıybet. Her gün birbirimize nifak sokmak isteyenler var. Cumhurbaşkanlığı seçimi deniliyor, bu zaten Mayıs'ta olacak. Nasıl olacağını hep beraber göreceğiz. Bizim gündemimizde o yok. Bakın gördünüz, 1 gün evvel Genel Kurmay Başkanımızı atadık. Gayet başarılı bir operasyondu ve doğrusu da yapıldı. 'Olacaktı, olmayacaktı' medya her gün bir şeyler yazıyor. Bunlara karşı yumruk gibi olmamız lazım, ortak aklı kullanıp, ortak söylemde bulunmamız lazım" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, yeni çıkacak olan özel idare gelirleriyle alakalı payların adaletli ve hakkaniyetli olması gerektiğini söyledi. Bakan Özak'ın ziyaretinde teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Zekai Kafaoğlu, gelirler yasasında Balıkesir İli olarak adalet istediklerini söyledi. Başkan Kafaoğlu, "Özel İdarelerin gelirleriyle ilgili çıkacak yasada kırsal kesimin göz önünde bulundurulması lazım. Köy yollarının uzunluğunun göz önüne alınması lazım. Böyle olmazsa haksızlıklar oluyor. Bursa Özel İdaresi'nin aldığı pay bizden 3 kat fazla, köy sayısı bizim yarımız olduğu halde. Ondan dolayı ciddi uçurumlar var. Sadece Kemalpaşa İlçesi'nin almış olduğu özel idare payı bizim Balıkesir Özel İdare'nin bütçesine eşit. Böyle olunca da dengesizlikler ortaya çıkıyor. Bu konuda, özellikle çıkacak olan Gelirler Yasası'nda, mutlaka adaletin sağlanması lazım. Başka türlü sorunları aşamayacağız. Sayın başbakanımız, 'yolsuz ve susuz köy kalmayacak' demişti. Önümüzdeki sene çok ciddi, farklı bir yatırım gelmezse, para ayrılmazsa, biz bunu başaramayacağız sayın bakanım. Bunun mutlaka olması lazım, desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Balıkesir'deki temaslarının ardından Edremit İlçesi'ne geçen Bakan Faruk Nafiz Özak, kısa süre kaldığı ilçeden Bandırma'ya geçti. Çanakkale programını erteleyen Bakan Özak'ın, akşam saatlerinde Bandırma'dan feribotla İstanbul'a hareket ettiği bildirildi.

A
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 06:08:20
Güncelleme :4 Ağustos 2006 Cuma 06:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?