6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bakan'dan duble yol açıklaması

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, son 3.5 yılda yapılan duble yol uzunluğunun yıl sonu itibariyle 7 bin kilometreye ulaşacağını söyledi. 

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere dün akşam saatlerinde Balıkesir'e gelen Bakan Özak, il merkezindeki programını saatin geç olmasından dolayı erteleyerek Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in önerisiyle karayoluyla Erdek'e geldi. Vali Selahattin Hatipoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Turhan Çömez, İsmail Özgün, Edip Uğur ve Ali Osman Sali ile birlikte Erdek'in Narlı Köyü'ne geçen Bakan Özak, burada yapılması planlanan 13 kilometrelik Narlı Köyü ile Muratbayırı Mevkii arasındaki çevre yolu ile ro-ro iskelesi projeleri için incelemelerde bulundu. 

Erdek'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Özak, Türkiye'nin 650 yerinde karayolları şantiyesi bulunduğuna dikkat çekerek, hükümetin hedefi olan 15 bin kilometrelik duble yol yapımını gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi. Duble yol yapımında büyük başarı kazandıklarını belirten Bakan Özak "2002 Kasım ayına kadar yapılan toplam 3 bin 859 kilometre yolu 3.5 yılda ikiye katladık. 

Yıl sonu itibariyle 7 bin kilometre duble yola ulaşacağız. 1950 yılında kurulan Karayolları Genel Müdürlüğü tecrübesi açısından dorukta olan dünyanın en önemli kuruluşlarından biridir. Biz yurtdışına da eğitim veriyoruz. Irak, Suriye gibi ülkelere eğitim veriyoruz. 

Bizim Karayolları'ndan yetişen elemanlarımız Fas, Cezayir, Tunus, Ortaasya, Balkanlar'da yol yapıyor. Türkiye'de iş yapan müteahhitlerimize para ödemelerinde sıkıntı yaşanması söz konusu değil. Daha geçen hafta müteahhitlere 300 trilyon ödeme yapıldı. Yollar yapılır ve ödenir. Yıl sonu itibariyle de kimsenin alacağı kalmaz" dedi. 

Toplu konut çalışmalarında da büyük başarı yakalandığını ifade eden Bakan Özak, "Toplu Konut İdaresi tarafından 1983 ile 2003 yılları arasında, 20 yılda 42 bin konut yapılmışken, biz 3.5 senede 60 bin konut yaparak teslim ettik, halen de 180 bin konutun yapımı devam ediyor. 

TOKİ sadece ev yapmıyor, okul, yeşil alan, ibadethane, ticaret merkezi yapıyor. Ayda 100 YTL gibi ödemeyle fakir vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını şansı veriliyor. Bakanlığımızın çalışması olan Kentsel Dönüşüm projesiyle gecekondu alanları, harabe alanları ortadan kalkıyor. Ankara'da Melih Gökçek bunu protokol yolu çevresinde yapmaya başladı. Gecekondular yıkıldı. 

Artık belediyelerimizde zihniyet değişikliği var. Yeşil alanıyla, altyapısıyla ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye çağ atlıyor" şeklinde konuştu. Bakan Özak Erdek'deki programının ardından geceyi geçirmek üzere karayoluyla Balıkesir'e döndü.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 09:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?