6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bakanlık heyeti teftişte

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapımı devam eden yeni devlet hastanesi binasındaki eksiklerin ve sorunların tespit edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı’ndan gelen heyetler binada incelemeler yaptılar.

Sağlık Bakanlığı Onarım ve İnşaat Daire Başkanı Yardımcısı Mustafa Güloğlu ile birlikte Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı ve Balıkesir Sağlık İl Müdürlüğü’nden uzman heyet Güven Karahan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Batıer, Kapıdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Karpuz ve hastane inşaatı yapan yüklenici firmaların yetkilileriyle birlikte binada incelemelerde bulundu. Hastanenin daha önce su basan alt katlarında inceleme yapan heyet hastaneye gelen suyun kesilmesi için çalışma yapma kararı aldı.
Hastane inşaatın yapılan incelemeyle ilgili bilgi veren Sağlık Bakanlığı Onarım ve İnşaat Daire Başkanı Yardımcısı Mustafa Güloğlu, hastanede önce nem sorunun ve sahanın sudan kurtulması sorunlarının çözüleceğini ardından hastanenin iç mefruşatının tamamlanacağını söyledi.

Hastanenin hizmete girmesi konusunda belirli bir süre veremeyeceklerini ifade eden Güloğlu, hastanenin dışından gelen suyun önlenmesinde Bandırma Belediyesi’nin de kendileriyle birlikte çalışma sözü verdiğini söyledi. Hastanenin hizmete girmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Mustafa Güloğlu “Binadan neler var sorun nedir nasıl çözebiliriz yerinde görelim istedik. Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü yetkililer ve yüklenici firmaları çağırdık ve sorunlar yerinde gördük. Ben burasını daha kötü bekliyordum. Ancak incelememize göre kolay çözülebilecek bir sorun. Binadan nemlenme var bunun kaynağını tespit etmeye çalıştık.

Dışardan gelen su içeri girmiş koridorlara odalar girmiş duvarlara da nem yapmış. Bu suyu kesince nemlenme kesilecektir. Projesi gereği 1995 yılında alt izolasyonu yapılmamış bir bina. Eğer su alttan geliyorsa ona da bakacağız. Bina açıldıktan sonra nemlenme devam ediyorsa etrafa derin kuyular açarak dalgıç pompalarla zemin suyunu dışarıya tahliye edip alttan gelen suyu bu şekilde önleyeceğiz. Sahadan gelen suyu da drenaj kanalları açarak açık sistemle dışarı tahliye edeceğiz. eknik yönden değerlendireceğiz. Bu sorunları en kısa sürede işbirliğiyle, belediye ve müteahhit firmaların desteğiyle çözeceğiz. Bizde elimizden geleni yapıp sorunları çözüp binamızı hizmete açacağız” dedi.

“HASTANENİN HİZMET GİRİŞ TARİHİ BELLİ DEĞİL”
Hastanenin gerekli hijyen şartlarının sağlanmasının ardından hizmete girebileceğini kaydeden Güloğlu, “Önce sorunlar çözülecek. Burası bir sağlık tesisi ve hijyenik şartları her yerden daha iyi sağlanması lazım. Ama açılış için takvim veremiyorum. Burada önemli kısım belediyeye düşüyor sahanın sudan kurtulması konusunda. Bir taraftan biz, diğer taraftan belediye çalışacak çok uzun sürmez ama takvim belli değil. Binanın hazır olması her şeyi çözseniz bile açılış hemen mümkün olmayabilir. Çünkü her şeyiyle hazır olan binaları hemen hizmete açamıyoruz. Burada hastanenin taşınması, yatağından çatalına kadar her şey bir süreç. Hastane mefruşat kısmının hazırlanması bile uzun bir süre alır. O yüzden tam tarih veremiyoruz ama var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?