5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

BAKİAD İŞKUR Projesi'nde

BALIKESİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ İŞKUR PROJESİNDE

Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) ve İŞKUR tarafından ortaklaşa yürütülen, "Çocuk Bakım Elemanı" kursunda sona gelindi. Kursu başarıyla tamamlayan 25 kursiyerin imtihana tabu tutulduktan sonra alacakları sertifikalar ile iş sahibi olacakları bildirildi.

Yaklaşık 6 aydan beri devam eden İlk Adım Yuva ve Etüt Merkezi'ndeki BAİKAD - İŞKUR ortaklığındaki kursunda sona gelindi. Yakın zamanda son imtihanlarına girerek sertifika alacak olan 25 kursiyer meslek sahibi olarak iş hayatına atılacak olmanın heyecanını yaşıyor. İlk Adım Yuva Merkezinde kursiyerleri ziyaret eden BAİKAD başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, "Derneğimizin İŞKUR ile birlikte üstlendiği çocuk bakım elemanı kursunda sizler artık meslek sahibi olacaksınız. El emeği ile para kazanmanın güzelliği başka hiçbir şeyde yok. Mesleğinizde sabırlı olun. Sürekli iş değiştirmeniz sizleri bir yere getirmez. Tam tersine istenmeyen bir elaman haline gelirsiniz. Çalışmak ve başarılı olmak için seçici olun ve yaptığınız işte istikrarınız olsun. Bu aldığınız eğitim sizler için gerçekten çok önemli" diyerek kursiyerlere tavsiyelerde bulundu.

İlk Adım Yuva ve Etüt Merkezi yetkilileri Nuran Dever ve Müge Ovacık'a da teşekkür eden Tüfekçioğlu, kursiyerlerden bu projeye yer temininde bulunarak katkı sağlayan eğitimcilerin emeklerini boşa çıkarmamalarını istedi. Tüfekçioğlu, 6 ay süren kursun sonuna gelindiğini, her katılımcıya sertifika verileceğini ve bu sertifikaların bir referans niteliği taşıyacağına dikkat çekti. Nurbin Tüfekçioğlu, "Günümüzde değişen hayat koşullarında kadınlarımızın da aile bütçesine katkı sağlamaları gerekmektedir. Şunu unutmayalım ki, size verilecek olan sertifikalar göğsünüzü gere gere sizin için bir güvence olacaktır" dedi.

BAİKAD ve İŞKUR'un bu projesinden memnuniyetini dile getiren kursiyerler ise Tüfekçioğlu nezdinde projeye katkısı olanlara teşekkür ederek, ayakta alkışladı.

BALIKESİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ İŞKUR PROJESİNDE
BALIKESİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ İŞKUR PROJESİNDE
BALIKESİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ İŞKUR PROJESİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 18:23:04
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 20:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?