7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Bal-Göç Dayanışma Gecesi

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma gecesi büyük ilgi gördü.

Oda Restoran'da düzenlenen geceye CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Sedat Pekel, MHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Mustafa Gönenlioğlu ve Bursa'dan gelen Bal-Göç Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Münir Balkanlar ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Gecede konuşan Bal-Göç Genel Başkanı Prof.Dr. Münir Balkanlar "1989 yılında Bulgaristan'dan zorunlu göçten gelenlerin büyük kısmı Bursa ve Balıkesir'e yerleşti.

Şimdi Bulgaristan'dan gelenlerin geriye doğru borçlanarak emekli olma hakkı var. Bu konuda bize yardımcı olan hükümetimize, Çalışma Bakanlığı'na teşekkür ederiz. Emekli olanlar ev sahibi bile oldu. Balkan Göçmenleri ülkemizin aydınlık ve güzel yarınlarının sigortasıdır. Türkiye'de yaşamaktan mutlu ve huzurluyuz. Çifte vatandaşların 2 ülkedede artık isimleri aynı kalacak. 22 Mart'ta Makedonya'da Haziran ayında da Bulgaristan'da seçimler var. Türkler bu seçimlerde etkili olacak. Bizler yıllarca Balkanlarda Türk olmanın bedelini çok ağır ödedik. Bizler Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlıyız. Bizler Türk milletinin asil unsuru olmaktan gurur duyuyoruz. Bal-Göç, partiler üstü bir dernektir. Bize samimi olan her partinin yanındayız fakat teröre destek veren partilerin yanında olmadık olmayızda"dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 16:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?