3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkçı kardeşler gölde kayboldu

FIRTINAYA YAKALANAN BALIKÇI KARDEŞLER GÖLDE KAYBOLDU

Balıkesir'in Manyas Gölü'ne balık tutmak için kayıkla açılan iki kardeş, aniden çıkan fırtınaya yakalanarak gölde kayboldu.

Bandırma'ya bağlı Bereketli köyünde balıkçılıkla uğraşan Ali Çatalbaş (54) ve Veli Çatalbaş (49), dün sabah saatlerinde kayıklarıyla Manyas Gölü'ne açıldı. Birden çıkan fırtınaya yakalanan balıkçılar gözden kayboldu. Arkadaşları, uzun süre kendilerinden haber alınamayan kardeşleri gölde aramalarına rağmen sonuç alamadı.

Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı bir helikopter de gölün üzerinde uçarak arama çalışmalarına katıldı. Balıkesir'den sivil savunma ekipleri de göle gelerek kıyıdan arama çalışmalarına katıldı ancak balıkçı kardeşlerin izine rastlanmadı. Bölgede etkili olan ve hızı saatte 90 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına sebebiyle kurtarma botu ve kayıklarla gölde arama yapılamıyor.

Kaybolan balıkçıların kardeşi Salih Çatalbaş, kardeşlerinin ağlarını topladıkları sırada fırtınaya yakalandıklarını ifade ederek, "Sabah gidelim mi gitmeyelim mi diye tereddütte kaldılar. Ben de fırtına çıkacağı için gitmemelerini söyledim. Ancak ağ atıp hemen döneceklerini söylediler. Daha sonra kendilerinden haber alamadık. Ağları toplarken fırtınaya yakalanmışlar. Tecrübeli balıkçılardı, kendilerine güvendikleri için bu havada çıktılar. Çok üzgünüz. Gelecek sevindirici bir haber bekliyoruz" dedi.

FIRTINAYA YAKALANAN BALIKÇI KARDEŞLER GÖLDE KAYBOLDU
FIRTINAYA YAKALANAN BALIKÇI KARDEŞLER GÖLDE KAYBOLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 16:07:01
Güncelleme :9 Mart 2011 Çarşamba 00:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?