3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir Adliyesi'nde daktilo devri sona erdi

Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Projesi (UYAP) çerçevesinde Balıkesir Adliyesi için gönderdiği 200 bilgisayar yerlerine ulaştı.

Adliye İdari İşler Müdürü Mustafa Çarkacı, bilgisayar sayesinde yargının vites büyülterek büyük bir hız kazanacağını söyledi. Her türlü işlemin artık bilgisayar ortamında gerçekleşeceğini kaydeden Çarkacı, "Artık sabıka kaydı için, nüfus ve tapu kayıtları için yazışma yapılmayacak. Şahısların aranıp aranmadığı dahil tüm bu işlemler bilgisayar üzerinden anında gerçekleşecek. Ayrıca Yargıtay’da bekleyen dosyalar, yine bilgisayar üzerinden ulaşacağımız sitelerde anında görülebilecek. İlgili kanunları da bu ortamda takip edebileceğiz. Bilgi işlem herkes için olduğu gibi adliyeler için de bir nimet özelliğini taşıyor" dedi.

Balıkesir’deki adliye personelinin önce bilgisayar kursuna katılıp bilgilendirildiği öğrenildi. Bu arada, aynı proje çerçevesinde Balıkesir’deki hakim ve savcılara da 70 adet lap top (dizüstü) bilgisayar tahsis edildiği, bunların da yılbaşına kadar teslim alınacağı bildirildi. Bilgisayarların ilgili tüm birimlere monte edilip kullanılmaya başlandığı, ancak tam verimin alınabilmesi için Adalet Bakanlığı’nın bilgisayar ağına bağlanılması bekleniyor. Yerini bilgisayarlara bırakan yüzlerce daktilonun ise bir tutanak ile Milli Emlak Müdürlüğü’ne teslim edileceği, ancak ihtiyaç olan yerlerde az sayıda da olsa daktiloların değerlendirileceği kaydedildi.

YILMAZ UZUN-BALIKESİR (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 13:43:48
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?