3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Balıkesir basınından 'siyah' tepki

Balıkesir'de yayınlanan yerel gazeteler bugün siyah sayfa ile çıktı. Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti'nin (BİGC) çağrısı üzerine duyarlılıklarını ifade eden gazeteler, büyük puntolarla, "Yerel basın bir gün size de lazım olabilir. O sesi susturmayın" yazılı siyah sayfalarla yayınlanarak, ihale kanunuyla ilgili yasa tasarısına tepkilerini ortaya koydu. 

Balıkesir'deki yerel gazeteler, ''Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına" tepki gösterdi. BİGC Başkanı Ramazan Demir ise ilgili tasarının gerçekleşmesi halinde, bunun Anadolu basınının idam fermanı olacağını bildirdi. BİGC, hükümet ve milletvekillerine, "Anadolu basınının idam ipini çeken siz olmayın" diye çağrıda bulunurken, ilde yayınlanan 20 yerel gazetenin duyuruya tam sayfa olarak yer verdiği bildirildi. BİGC Başkanı Ramazan Demir, Anadolu'daki yaklaşık bin 300 yerel gazetenin kapanmasını gündeme getirecek değişiklik taslağında gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde, aileleriyle birlikte 50 binin üzerinde kişinin ekmek kaygısı taşıyacağını, ayrıca, şeffaflığın da zedeleneceğini söyledi. Resmi ilan yayınlama vasfı taşıyan yerel gazetelere SSK, Bağ-Kur ve vergi gibi yükümlülükler getirildiğini hatırlatan Demir, "Gazetelerimiz devlete karşı olan bu ödevlerini eksiksiz yerine getirmekte prim ve vergilerini peşin olarak ödemektedir. Eğer bu tasarı kabul edilirse, devletimiz ekonomik kayba uğrayacağı gibi kayıt dışı ekonomi de teşvik edilmiş olacaktır" dedi. 

Ramazan Demir, Anadolu basınının, 'idam fermanı' niteliğinde olduğunu yinelediği yasa tasarısına karşı Balıkesir basınının, tek yürek, tek ses olarak gösterdiği tepkiyi ise mesleki dayanışmanın en güzel örneği olarak değerlendirdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz özdemir IP: 88.240.187.xxx Tarih : 22.06.2008 14:40:00

gazeteci arkadaşlara tam destek helal olsun size