2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Balıkesir basınının acı kaybı

BALIKESİR BASINININ ACI KAYBI

Balıkesir basın camiasının kıdemli isimlerinden olan Gazeteci Ekrem Balıbek (78) vefat etti. 44 yıldır günlük olarak yayınlanan Yeni Haber Gazetesi'nin kurucusu ve sahibi olan Ekrem Balıbek, gazetenin önünde düzenlenen törenin ardından öğle namazını müteakip Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Başçeşme Mezarlığı'nda defnedildi.

Ekrem Balıbek, önceki akşam yalnız yaşadığı evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Gazete çalışanlarının ertesi sabah işe gelmeyince merak edip telefonla aradığı Balıbek cevap vermeyince yakınlarına da haber verip çilingirle gittikleri evde Ekrem Balıbek'in cenazesiyle karşılaştı.

Polise haber verilirken olay yerinde inceleme yapan savcının talimatıyla cenaze Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopside ölümün şüpheli olmadığı, Balıbek'in geçirdiği rahatsızlık neticesi hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ekrem Balıbek için ilk tören 44 yıldır kesintisiz şekilde günlük olarak yayınlanan sahibi olduğu Yeni Haber Gazetesi'nin önünde düzenlendi.

Yeşilli Caddesi üzerindeki Özhancı İşhanında bulunan gazete önündeki törene Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, başkan yardımcısı Argun Atıcı, Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti (BİGC) başkanı Ramazan Demir, Balıbek'in çocukları Esin, Esra ve Esen Balıbek ile Balıkesir'deki gazeteciler, Yeni Haber Gazetesi çalışanları ile iş, siyaset, spor ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı. Duaların okunduğu cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan BİGC başkanı Ramazan Demir, 21 yıl birlikte çalıştığı Ekrem Balıbek'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirtirken, "Benim babam gibiydi" dediği Balıbek'e Allah'tan rahmet diledi.

Ramazan Demir, Ekrem Balıbek'in Türkiye ve Balıkesir sevdalısı olduğunu, Türk basınının usta bir kalemini kaybettiğini söyledi. Okunan duaların ardından gazete önündeki cenaze Zağnos Paşa Camii'ne götürüldü. Ekrem Balıbek, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda defnedildi. Meslek hayatı boyunca birçok ödül alan Gazeteci Ekrem Balıbek, son ödülünü geçtiğimiz ocak ayında Balıkesir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden almıştı. Balıkesir'deki cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı.

BALIKESİR BASINININ ACI KAYBI
BALIKESİR BASINININ ACI KAYBI
BALIKESİR BASINININ ACI KAYBI
BALIKESİR BASINININ ACI KAYBI
BALIKESİR BASINININ ACI KAYBI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 14:12:04
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?